2022-04-27 22:44:04
Φωτογραφία για Ένα μαγευτικό ξύλινο σπίτι του 1850, δίπλα στην θάλασσα



Συχνά οι Νότιοι φανταζόμαστε τις Βόρειες χώρες σαν ένα τοπίο μόνιμα απροπέλαστο από το χιόνι και θεωρούμε τα παραθαλάσσια εξοχικά αποκλειστική μας ...εφεύρεση. Φυσικά η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική και οι ακτές της Σκανδιναβίας είναι γεμάτες από μικρές γραφικές πόλεις με εξαιρετικής αισθητικής ξύλινα σπίτια. 

Το συγκεκριμένο είναι ένα τέτοιο σπίτι, από τα πιο παλιά της Σουηδικής πόλης Mollösund, χτισμένο περίπου το 1850. 

 

Εκτείνεται σε τρία επίπεδα, έκτασης μόλις 57τμ και πραγματικά τόσο το ξύλο σαν βασικό δομικό και διακοσμητικό υλικό όσο και πολλά από τα αρχικά στοιχεία της διαμόρφωσης που έχουν διατηρηθεί, σε συνδυασμό και με την λιτή ...θαλασσινή διακόσμηση δημιουργούν μια πραγματικά μαγευτική, vintage ατμόσφαιρα. 

Ο άνετος χώρος της κουζίνας - τραπεζαρίας είναι ο ομορφότερος του σπιτιού, βγαλμένος από ...άλλες εποχές αλλά απόλυτα λειτουργικός και με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. 

Τα ζωγραφισμένα με stencil ξύλινα δάπεδα, το λευκό χρώμα που κυριαρχεί σε όλους τους χώρους, τα παλιά τζάκια που έχουν διατηρηθεί, τα ξύλινα δοκάρια στις οροφές, τα λιγοστά αλλά εξαιρετικής αισθητικής vintage έπιπλα και οι μπλε λεπτομέρειες σε διακοσμητικά αντικείμενα, όπως βεβαίως και η ξύλινη βεράντα συμβάλλουν επίσης στην γοητεία και την υπέροχοη ατμόσφαιρα του σπιτιού.    

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
hemnet.se
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ