2022-04-29 09:54:41
Φωτογραφία για Βάψιμο με stencil σε τραπέζι με επιφάνεια από πλακάκια

 

Ένας τρόπος για ανανεώσετε εντελώς την όψη σε "μουντά" ή φθαρμένα κεραμικά πλακάκια τραπεζιών εξωτερικού χώρου, απλά βάφοντας την επιφάνειά τους με γεωμετρικά stencils. 

Θα χρειαστείτε:

- Αστάρι 

- Ακρυλικό ή χρώμα κιμωλίας

- Προστατευτικό βερνίκι νερού για επιφάνειες σκληρής χρήσης

- Stencil σε γεωμετρικό σχέδιο

Βάψτε τα πλακάκια με το αστάρι. 

Θα χρειαστούν 2-3 χέρια με ρολάκι, ανάλογα και με το αρχικό τους χρώμα, ώστε η επιφάνειά τους να καλυφθεί πλήρως και το αποτέλεσμα να είναι σε όλα τα σημεία ομοιόμορφο. 

Αφήστε το αστάρι να στεγνώσει πλήρως. Για καλύτερο αποτέλεσμα συνεχίστε την επεξεργασία με χρώμα την επόμενη ημέρα. 

Τοποθετείστε το stencil πάνω στο πρώτο πλακάκι, στην θέση που πρέπει ανάλογα με τον σχεδιασμό του, και στερεώστε στις άκρες με αυτοκόλλητη ταινία. 


Με αφρολέξ ρολάκι και πολύ μικρή ποσότητα χρώματα βάψτε τα κενά σημεία του stencil. 

Κάθε φορά πριν τοποθετήσετε το ρολό στο stencil αφαιρέστε την μεγαλύτερη ποσότητα χρώματος πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο ή χαρτόνι. 

Περιμένετε έως να στεγνώσει το χρώμα και προσεκτικά αφαιρέστε τις ταινίες και το stencil. 

Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο για όλα τα πλακάκια. 

Ανάμεσα στις εφαρμογές και όταν το stencil γεμίσει περιμετρικά με χρώμα που αφήνει αποτυπώματα, πλύντε το με νερό και σκουπίστε το καλά πριν συνεχίσετε. 

Την επόμενη ημέρα περάστε τα πλακάκια με 2-3 χέρια διαφανές προστατευτικό βερνίκι, περιμένοντας να στεγνώσει πλήρως η προηγούμενη στρώση πριν συνεχίσετε στην επόμενη. 

Tips:

1. Στην συγκεκριμένη εφαρμογή ο σχεδιασμός του τραπεζιού -με αφαιρούμενα πλακάκια- διευκολύνει πολύ την όλη διαδικασία. Για να κάνετε κάτι αντίστοιχο σε τραπέζια με ενιαία κεραμική, τσιμεντένια ή και ξύλινη επιφάνεια θα χρειαστεί αρχικά να την χωρίσετε σε τμήματα ανάλογου μεγέθους με το stencil που θα χρησιμοποιήσετε. Δείτε εδώ πως ακριβώς θα το κάνετε.  

2. Το προστατευτικό βερνίκι είναι καθοριστικής σημασίας για την ανθεκτικότητα του αποτελέσματος, γι΄αυτό και χρησιμοποιείστε ένα ποιοτικό προϊόν ειδικό για επιφάνειες με σκληρή χρήση. 

ΠΗΓΗ:

hipandhumblestyle.com


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ