2022-05-04 23:53:20
Φωτογραφία για Σκληρές μάχες στο Azovstal, οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν μέσα
Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε απόψε ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

Μέχρι και απόψε το βράδυ η Ουκρανία παραμένει σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το εργοστάσιο πρόσθεσε.

Νωρίτερα η Μόσχα είχε διαψεύσει ότι έχει εξαπολύσει επίθεση.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Η διαταγή δόθηκε δημοσίως (στις 21 Απριλίου) από τον ανώτατο διοικητή (Βλαντίμιρ Πούτιν) να ματαιωθεί κάθε επίθεση. Δεν υπάρχει επίθεση αυτήν τη στιγμή».

Αντίθετα, σύμφωνα με το δήμαρχο Βαντίμ Μποϊτσένκο, «το βαρύ πυροβολικό, τα άρματα μάχης (και) η αεροπορία» συμμετέχουν στην ρωσική επίθεση καθώς και πλοία που προσέγγισαν τις ακτές.

«Οι άντρες μας είναι γενναίοι και υπερασπίζονται το οχυρό, όμως είναι πραγματικά δύσκολο», είπε εκτιμώντας πως «έχοντας συγκρατήσει τον εχθρό» επί εβδομάδες, οι τελευταίοι μαχητές που έχουν οχυρωθεί στα υπόγεια του τεράστιου συγκροτήματος της μεταλλουργίας Αζοφστάλ «επέτρεψαν να κερδηθεί χρόνος».

Ο Βαντίμ Μποϊτσένκο ανέφερε για μία ακόμη φορά πως υπάρχουν «άμαχοι, εκατοντάδες εκεί κάτω», αλλά και «παιδιά που περιμένουν να διασωθούν». «Υπάρχουν εκεί περισσότερα από 30», ανέφερε.

Επίσης και ο Ουκρανός διοικητής του τάγματος Αζόφ που υπερασπίζεται τη χαλυβουργία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως οι Ρώσοι εξαπέλυσαν «ισχυρή επίθεση»
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ραντεβού στο Βελιγράδι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ραντεβού στο Βελιγράδι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ