2022-05-23 14:21:42
Φωτογραφία για Η κατασκευή της σιδηροδρομικής σήραγγας βάσης του Μπρένερ προχωρά. Μεγάλης σημασίας έργο για την Ευρώπη
Η σήραγγα βάσης του Brenner πλησιάζει στην ολοκλήρωση μετά την τελευταία φάση κατασκευής. Ολοκληρώθηκε η σήραγγα που συνδέει την ιταλική πόλη Fortezza με τα αυστριακά σύνορα. Θα είναι μέρος της σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 64 χιλιομέτρων που θα συνδέει την Ιταλία με το Ίνσμπρουκ στην Αυστρία ως μέρος του τεράστιου έργου υποδομής.

Νίκος Παπατόλιος

Η σήραγγα μεταξύ της Fortezza και των ιταλο-αυστριακών συνόρων είναι ένα τμήμα μήκους 24,1 χιλιομέτρων. Την περασμένη εβδομάδα, η κατασκευαστική εταιρεία Webuild συνέδεσε δύο διαφορετικά έργα σήραγγας: την υπόγεια διάβαση του ποταμού Isarco δίπλα στο πέρασμα Brenner στα σύνορα και τη σήραγγα Mules 2-3 στην ιταλική πλευρά που περνά από τη Fortezza.

Ολοκληρώθηκε πάνω από το ήμισυ της σήραγγας

Το έργο Brenner Base Tunnel, λέει η Webuild, θα αποτελείται από τούνελ μήκους 230 χιλιομέτρων. Μέχρι στιγμής, οι κατασκευαστικές εργασίες είχαν ως αποτέλεσμα την εκσκαφή σηράγγων μήκους 151 χιλιομέτρων. Τα εμπορευματικά τρένα θα μπορούν να ταξιδεύουν με ταχύτητα έως και 160 χιλιόμετρα την ώρα μέσω αυτών των γραμμών.


Πυρετός TEN-T στην Ιταλία

Η Ιταλία βρίσκεται επί του παρόντος σε αποστολή επενδύσεων σε υποδομές. Την περασμένη εβδομάδα, η ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων FS ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 160 δισ. ευρώ σε έργα υποδομής σε όλη τη χώρα. Η FS στοχεύει να αναβαθμίσει την υποδομή της μεταμορφώνοντάς την. Οι επενδύσεις θα επικεντρωθούν σε όλα τα τμήματα των σιδηροδρομικών μεταφορών, από τις υποδομές έως την επιμελητεία και την κινητικότητα επιβατών μεγάλων αποστάσεων και αστικών περιοχών.

Η εταιρεία έχει κρατήσει σημαντικό προϋπολογισμό για νέο εξοπλισμό, πίστες, σήραγγες και τερματικούς σταθμούς. Συνολικά, αυτές οι προσπάθειες θα καταλήξουν σε 16.800 km σιδηροδρομικών γραμμών, 1.670 σήραγγες, 23.000 γέφυρες και οδογέφυρες και 2.200 σταθμούς στο σιδηροδρομικό δίκτυο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FS, Luigi Ferraris.

Η Webuild επιβεβαίωσε επίσης τη φρενίτιδα των σιδηροδρομικών υποδομών που σημειώνεται στην Ιταλία. Η κατασκευαστική εταιρεία από μόνη της συμμετέχει σε 15 διαφορετικά έργα που θα γίνουν μέρος του δικτύου ΔΕΔ-Μ. «Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με την κατασκευή περίπου 500 χιλιομέτρων δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών που θα ενώσουν πέντε διαδρόμους, δύο από τους οποίους θα φτάσουν στις περιοχές της Καλαβρίας, της Απουλίας και της Σικελίας στο νότιο τμήμα της χώρας. Αυτά τα έργα περιλαμβάνουν τις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας/υψηλής χωρητικότητας μεταξύ Βερόνα και Πάντοβα, Γένοβα και Μιλάνο και πολλά τμήματα της Νάπολης – Μπάρι», δήλωσε η εταιρεία.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ