2022-06-01 21:58:43
Φωτογραφία για ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ
ΧΡΟΝΙΑ τώρα αναλύουμε τα πλεονεκτήματα του σιδηροδρόμου στη ζωή μας την στιγμή που σε όλες τις Βαλκανικές χώρες είναι ηλεκτροκίνητα και μεγάλες ταχύτητες ενώ στη γειτονική μας Ιταλία τρέχουν με περισσότερα από 200 χιλιόμετρα την ώρα.

 Το μετρικό δίκτυο απαξιώθηκε την ώρα που δόθηκαν εκ. ευρώ για την...ανακαίνησή του. Αλλά υπάρχει ακόμα κάτι που μας προβληματίζει γεννώντας περισσότερα ερωτήματα.

ΕΡΕΥΝΑ- ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Η αδιαφορία των βουλευτών και η προκλητική μούγκα στη...στρούγκα του υδροκέφαλου κράτους της Αθήνας που νοιάζεται μόνο για την γραμμή που συνδέει την πόλη με την Θεσσαλονίκη προφανώς λόγω ψήφων, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ότι η απαξίωση είναι υποτιμητική. Το τρένο που στη Μεσσηνία ήταν πετυχημένο όπως ο προαστιακός μεταξύ Καλαμάτας- Μεσσήνης, η μεταφορά αγροτικών προιόντων αλλά κυρίως ότι συνδυάζει πολιτισμό, ασφάλεια, τουρισμό και χώρια που είναι οικονομικό!


Προφανώς οι πολιτικοί μας ταγοί ταξιδεύοντας με τα πολυτελή αυτοκίνητα που έχουν αμφιβάλλουμε αν έχουν ταξιδέψει με τρένο αφού μάλλον ποτέ δεν μπαίνουν καν στο Μετρό που είναι πιο γρήγορο. Καθρέφτης της κοινωνίας μας θα πείτε αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Δείτε εδώ τα πλεονεκτήματα που προσφέρει Γιατί να χρησιμοποιούμε σιδηρόδρομο;

Ο σιδηρόδρομος έχει πολλά πλεονεκτήματα:

Είναι ευέλικτος. Τα πλεονεκτήματα των σιδηροδρόμων δεν προορίζονται μόνο για τους παραθεριστές και τους εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά. Οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες εμπορευματικών μεταφορών μπορούν να στραφούν στις σιδηροδρομικές μεταφορές και να επωφεληθούν από χαμηλού κόστους, ολοένα και πιο ανταγωνιστικές προσφορές για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, μειώνοντας παράλληλα το αποτύπωμα άνθρακα που παράγουν.

Είναι πράσινος και βιώσιμος. Οι σιδηρόδρομοι είναι σε μεγάλο βαθμό ηλεκτροκίνητοι και εκπέμπουν πολύ λιγότερο CO2 σε σχέση με τις ισοδύναμες οδικές ή αεροπορικές μετακινήσεις. Αντιπροσωπεύουν μόνο το 0,4 % των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις μεταφορές της ΕΕ, ενώ το σύνολο των μεταφορών της ΕΕ αντιπροσωπεύει το 25 % των συνολικών εκπομπών της. Επιπλέον, είναι το μόνο μέσο που προσφέρει ασφάλεια όχι μόνο επιβατών αλλά κυρίως και των μεταφορών με μεγάλες προοπτικές...

kyparissiagr.blogspot.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ