2022-06-03 07:51:35
Φωτογραφία για Το τυπικό στυλ της Αγγλικής εξοχής



Τα παραδοσιακά Αγγλικά cottages (μικρά πετρόκτιστα σπίτια) έχουν δημιουργήσει την δική τους "σχολή" τόσο αρχιτεκτονικά όσο και στον χώρο του interior design και η γενική τους διαμόρφωση, σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο της υπαίθρου κάνει τα σπίτια αυτής της μορφής να μοιάζουν σαν πραγματικά να ξεπηδούν από το ...παρελθόν. 

Η ιστορία των αυθεντικών cottages  ξεκινά στην φεουδαρχική Αγγλία την περίοδο του Μεσαίωνα, όταν πολύ μικρά πέτρινα κτίσματα παραχωρούνταν ως κατοικία από τους κατά τόπους φεουδάρχες σε οικογένειες των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων με αντάλλαγμα τις υπηρεσίες τους σε καλλιέργειες, στην φροντίδα των κτημάτων ή και των αρχοντικών σπιτιών που βρίσκονταν στην ίδια έκταση. 

Με το χρόνο ο όρος cottage καθιερώθηκε ως "μικρό σπίτι στην εξοχή" και χρησιμοποιείται για αντίστοιχου τύπου σπίτια στην ύπαιθρο σε Ευρώπη και Αμερική. 




Σε ένα μεγάλο μέρος της Αγγλικής υπαίθρου ολόκληρα χωριά και κωμοπόλεις είναι  διαμορφωμένα στο σύνολό τους με τέτοιας μορφής μικρά κτίσματα που φιλοξενούν κατοικίες, καταστήματα και ενοικιάζομενα καταλύμματα, αφού η γραφικότητά τους και το φυσικό περιβάλλον προσελκύουν πλήθος επισκεπτών. 

Οι πέτρινες στέγες και καμινάδες, οι υπέροχοι μικροί κήποι που περιβάλλον τα κτίσματα, οι ξύλινες πόρτες - κουφώματα, τα πέτρινα τζάκια και το ξύλο σαν βασικό υλικό της εσωτερικής διαμόρφωσης είναι τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία τους.    

Ακόμη και αυθεντικά παλιά cottages που έχουν ανακαινιστεί, διατέτοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις σε ότι αφορά κυρίως την διαμόρφωση κουζίνας - μπάνιου, όπως και το συγκεκριμένο, διατηρούν ακέραιο τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και αποτελούν το πιο δημοφιλές είδος τουριστικού καταλύμματος στην Αγγλία σε εκτός αστικού ιστού τοποθεσίες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

uniquehomestays.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ