2022-06-08 00:53:12
Φωτογραφία για Το συκώτι μας δεν εξαρτάτε από την ηλικία μας και παραμένει πάντα τριών ετών
Το συκώτι μας έχει μια μοναδική ικανότητα να αναγεννάται μετά από βλάβη.

Ωστόσο, ήταν άγνωστο εάν αυτή η ικανότητα μειώνεται καθώς γερνάμε.

Διεθνείς επιστήμονες με επικεφαλής τον dr. Olaf Bergmann στο Κέντρο Regenerative Therapies Dresden (CRTD) στο TU Dresden  χρησιμοποίησαν μια τεχνική γνωστή ως αναδρομική χρονολόγηση γέννησης με ραδιενεργό άνθρακα για να προσδιορίσουν την ηλικία του ανθρώπινου ήπατος.

Τα αποτελέσματα των ερευνών τους έδειξαν ότι ανεξάρτητα από την ηλικία του ατόμου, το συκώτι είναι πάντα κατά μέσο όρο μικρότερο των τριών ετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η γήρανση δεν επηρεάζει την ανανέωση του ήπατος, καθιστώντας το συκώτι ένα όργανο που αντικαθιστά τα κύτταρά του εξίσου καλά σε νέους και ηλικιωμένους.

Το συκώτι, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, είναι ένα απαραίτητο όργανο που φροντίζει για την απομάκρυνση των τοξινών στο σώμα μας.


Επειδή ασχολείται συνεχώς με τοξικές ουσίες, είναι πιθανό να τραυματίζεται τακτικά.

Για να ξεπεραστεί αυτό, το ήπαρ έχει μια μοναδική ικανότητα να αναγεννάται μετά από βλάβες.

Επειδή μεγάλο μέρος της ικανότητας του σώματος να αυτοθεραπεύεται και να αναγεννάται μειώνεται καθώς γερνάμε, οι επιστήμονες αναρωτιόντουσαν εάν η ικανότητα του ήπατος να ανανεώνεται επίσης μειώνεται με την ηλικία.

Και αυτό διότι η  φύση της ανανέωσης του ήπατος στους ανθρώπους παρέμενε ένα μυστήριο read more:https://botanologia.gr/anexartita-apo-tin-ilikia-mas-to-sykoti-einai-panta-kata-meso-oro-mikrotero-ton-trion-eton/
botanologia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ