2022-06-10 18:31:09
Φωτογραφία για Βάψιμο - Τεχνικές Παλαίωσης σε ξύλινα παγκάκια
Τα ξύλινα παγκάκια όπως και αυτά που αποτελούνται από ξύλο και σίδερο είναι από τα πιο καλαίσθητα και πρακτικά καθίσματα για εξωτερικούς χώρους και με λίγο χρώμα μπορούν να αποκτήσουν πραγματικά πολύ ιδιαίτερη όψη και να λειτουργήσουν και ως ένα ξεχωριστό διακοσμητικό στοιχείο στον κήπο ή το μπαλκόνι σας. 

Ο πιο σωστός - επαγγελματικός τρόπος για να συντηρήσετε - βάψετε παγκάκια που αποτελούνται από ξύλο και σιδερένιο σκελετό είναι αυτός να αποσυναρμολογηθεί από τα ξύλα, ώστε άνετα να μπορέσετε να βάψετε κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Με τον τρόπο αυτό τα σιδερένια τμήματα μπορούν να βαφτούν, εύκολα και γρήγορα, ακόμη και με χρώμα σε σπρέϋ.



Αν σας είναι δύσκολο να ξεβιδώσετε τα σιδερένια τμήματα θα πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιηθεί προστατευτική ταινία βαψίματος, ξεκινώντας το βάψιμο από το μεταλλικό μέρος του επίπλου και συνεχίζοντας στα ξύλινα τμήματα. 



Η χρήση μίας μόνο απόχρωσης είναι ο πιο απλός τρόπος βαψίματος είτε πρόκειται για αμιγώς ξύλινο παγκάκι είτε αυτό περιλαμβάνει και σιδερένια τμήματα. 



Πολύ όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα, εκτός των κλασσικών, δίνουν και οι έντονες πιο ασυνήθιστες αποχρώσεις για βάψιμο επίπλων όπως πχ το κόκκινο, το πορτοκαλί, το ροζ - μωβ. 



Σε παγκάκια που το ξύλινο μέρος τους αποτελείται από πολλά μικρού πλάτους ξύλα - σανίδες, πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα δίνει το βάψιμό τους σε 2-3 ή και περισσότερες αποχρώσεις. 



Η έντονη χρωματική αντίθεση ανάμεσα στα ξύλινα και τα σιδερένια τμήματος επίσης δημιουργεί ένα πολύ ξεχωριστό διακοσμητικό αποτέλεσμα. 



Η εφαρμογή μια απλής τεχνικής παλαίωσης με συνδυασμό δύο αποχρώσεων εκ των οποίων η μία μπορεί να είναι και το αρχικό - φυσικό χρώμα του ξύλου είναι επίσης ένας τρόπος για να δώσετε πολύ ξεχωριστή εμφάνιση σε ένα παγκάκι εξωτερικού χώρου και μπορεί να εφαρμοστεί είτε αποκλειστικά στο ξύλινο μέρος του, είτε και στο σιδερένιο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ο βαθμός - ένταση παλαίωσης, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, εξαρτάται από το πόσο πολύ ή λιγότερο θα τρίψετε το χρώμα ώστε ανά σημεία να ξεχωρίζει η προηγούμενη στρώση μπογιάς ή το φυσικό χρώμα του επίπλου. 



Τα χρώματα κιμωλίας δεν ενδείκνυνται για χρήση σε έπιπλα εξωτερικού χώρου. Ωστόσο αν τα προτιμάτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν, τόσο σε απλό βάψιμο όσο και σε παλαιώσεις, σε κομμάτια τοποθετημένα σε όσο πιο προστατευμένα σημεία από τον έντονο ήλιο και κυρίως το νερό της βροχής. 

Αντί για κερί σε έπιπλα - αντικείμενα εξωτερικού χώρου που θα βάψετε με χρώματα κιμωλίας προτιμήστε ένα διαφανές καλής ποιότητας προστατευτικό βερνίκι. 



Σε παγκάκια που πιθανώς τα ξύλινα μέρη τους έχουν φθαρεί ταυτόχρονα με το βάψιμο μπορείτε γενικά να τα συντηρήσετε αντικαθιστώντας τα παλιά ξύλα με καινούργιες τάβλες - σανίδες που απλώς θα βιδωθούν στα ίδια σημεία με τις προηγούμενες. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ