2022-06-24 22:10:29
Φωτογραφία για Ο Σιδηρόδρομος των Ιμαλαΐων
Ο σιδηρόδρομος των Ιμαλαΐων Darjeeling είναι γνωστός ως «Το τρένο των παιχνιδιών».

Με το παρατσούκλι " The Toy Train ", αυτό το απομεινάρι λείψανο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας παραμένει μια από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εμπειρίες στον κόσμο. 

Σκαρφαλώνοντας περίπου 2.134 μέτρα (7.000 πόδια) σε μια ελικοειδή διαδρομή 89 χιλιομέτρων (55 μίλια) μεταξύ του New Jalpaiguri και του λόφου του σταθμού Darjeeling, το στενό εύρος DHR χρησιμοποιεί κάθε κόλπο στο βιβλίο του μηχανικού σιδηροδρόμων για να κερδίσει υψόμετρο.

Έξι ζιγκ-ζαγκ (όπου τα τρένα αντιστρέφουν πολλές φορές για να αποκτήσουν ύψος) και πέντε βρόχους επεκτείνουν το μήκος του σιδηροδρόμου, διασφαλίζοντας ότι οι κλίσεις δεν είναι πολύ απότομες για να ανέβουν τα τρένα.

Ο σιδηρόδρομος κατασκευάστηκε το 1879-81 για να βελτιώσει την πρόσβαση στο ψυχρότερο ορεινό κλίμα του Darjeeling στη βορειοανατολική Ινδία, επιτρέποντας στους Βρετανούς αποικιστές να ξεφύγουν από την αποπνικτική ζέστη της Καλκούτας (τώρα Καλκούτα).


Ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1998. Αν και μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου κινείται πλέον οδικώς, πραγματοποιούνται πολλά ταξίδια την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της τουριστικής υπηρεσίας "Red Panda" από το Darjeeling στο Kurseong μέσω της γραμμής 2.258 μέτρων (7.407 ποδιών). ) σύνοδος κορυφής στο Ghum.

Οι πιο διάσημοι κάτοικοι της γραμμής -- οι θρυλικές ατμομηχανές B-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1889 και 1925 -- εξακολουθούν να μεταφέρουν περιστασιακά ειδικά τρένα, αλλά οι περισσότερες υπηρεσίες μεταφέρονται πλέον με ντίζελ.

edition.cnn.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ