2022-06-25 14:52:13
Φωτογραφία για Ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της Ασίας ανοίγει ξανά μετά από τεράστια ανακαίνιση
Σιδηροδρομικός Σταθμός Fengtai: Αυτός ο ανακαινισμένος κόμβος επιβατών στο Πεκίνο είναι ο μεγαλύτερος του είδους του στην Ασία. 

Ο παλαιότερος σιδηροδρομικός σταθμός του Πεκίνου έχει αλλάξει τον 21ο αιώνα.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Fengtai, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1895, ολοκλήρωσε μια πολυετή διαδικασία ανακαίνισης και άνοιξε ξανά στις 20 Ιουνίου 2022.

Ο επανασχεδιασμένος σταθμός -- που τιμολογείται ως ο μεγαλύτερος στην Ασία -- διαθέτει 32 αποβάθρες τρένων, συν σαλόνια αναχώρησης, εστιατόρια και άλλες ανέσεις σε έκταση 400.000 τετραγωνικών μέτρων. Στο αποκορύφωμά του, ο σταθμός θα μπορεί να φιλοξενεί 14.000 επιβάτες την ώρα σε συνδυασμό από bullet και τακτικά τρένα καθώς και γραμμές του μετρό.

«Ο σχεδιασμός των αυλών διπλής στρώσης – με τρένα με σφαίρες να τρέχουν στην κορυφή και τρένα κανονικής ταχύτητας να τρέχουν στο έδαφος – εξοικονομεί πολύ χώρο», δήλωσε ο Ma Hui, επικεφαλής μηχανικός του κατασκευαστικού έργου, στην κρατική εφημερίδα China Daily.


"Ο μοναδικός σχεδιασμός έχει αλλάξει τη διάταξη του παραδοσιακού σιδηροδρομικού σταθμού. Είναι ένας καινοτόμος τρόπος για να οργανωθούν οι λειτουργίες ενός σιδηροδρομικού σταθμού", πρόσθεσε.

Ένα από αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά είναι ένας φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ενέργειας στην οροφή, ο οποίος παράγει ρεύμα για το κτίριο.

Ο αρχικός σταθμός Fengtai έκλεισε το 2010.

Αν και η Κίνα παραμένει κλειστή για τους περισσότερους διεθνείς τουρίστες, το Fengtai εξυπηρετεί ήδη δρομολόγια τρένων από την πρωτεύουσα προς τη Σαγκάη, το Γκουανγκζού και άλλους κόμβους. Μια σύνδεση από το Fengtai προς τον σταθμό Kowloon του Χονγκ Κονγκ είναι στα σχέδια όταν η πόλη ανοίξει ξανά τα σύνορά της με την ηπειρωτική χώρα.

Το να κάνετε τα ταξίδια με τρένο γρηγορότερα είναι ένα τεράστιο εγχείρημα στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Από το 2020, το 75% των κινεζικών πόλεων με πληθυσμό 500.000 ή περισσότερο έκαναν χρήση των σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας. Ο στόχος είναι να έχουμε 70.000 χιλιόμετρα (44.000 μίλια) σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας που θα καλύπτει τη χώρα μέχρι το έτος 2035.

Και δεν είναι μόνο η σύνδεση των περιοχών της Κίνας.

Ως βασικό στοιχείο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας υποδομής Belt and Road της χώρας, οι σιδηρόδρομοι είναι ένας τρόπος για την Κίνα να δημιουργήσει στενότερες σχέσεις με άλλα κοντινά έθνη.

Μια σιδηροδρομική σύνδεση 620 μιλίων που συνδέει το Λάος με τη νότια επαρχία Γιουνάν της Κίνας άνοιξε τον Οκτώβριο του 2021.

Η Κίνα επιθυμεί επίσης να σημειώσει ρεκόρ με τα έργα υποδομής της. Ο βαθύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στον κόσμο, ο σταθμός Badaling Great Wall Station στα περίχωρα της κινεζικής πρωτεύουσας, έκανε το ντεμπούτο του ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2022.

Εικόνες

edition.cnn.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ