2022-07-04 22:00:21
Φωτογραφία για Νέα Ζηλανδία: Ταξιδεύοντας με το τρένο TranzAlpine
Το TranzAlpine διασχίζει το πέρασμα του Άρθουρ στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Sebastian Nebel/EyeEm/Getty Images

Η Νέα Ζηλανδία απέχει πολύ από το να είναι ιδανική περιοχή για τρένα, αλλά φιλοξενεί αυτό που είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά ταξίδια στον κόσμο.

Συνδέοντας την κοσμοπολίτικη πόλη Christchurch με το Greymouth στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας, το TranzAlpine χρειάζεται τεσσερισήμισι ώρες για να καλύψει μόλις 224 χιλιόμετρα (139 μίλια).

Αλλά τα γυμνά στατιστικά στοιχεία δεν λένε την πραγματική ιστορία αυτής της απίστευτης εμπειρίας, η οποία υφαίνει διάφορα τοπία που κυμαίνονται από τις πεδιάδες του Canterbury έως τα χιονισμένα βουνά των Νότιων Άλπεων, τα απομακρυσμένα αλπικά λιβάδια και τις λίμνες, τα ρυάκια και τα δάση του νησιού Δυτική ακτή.

Οι πανοραμικές άμαξες ελβετικού στιλ σάς επιτρέπουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το υπέροχο ταξίδι, αλλά η περίφημη 'υπαίθρια μεταφορά' είναι το πραγματικό αποκορύφωμα για πολλούς ταξιδιώτες. Αυτό το αυτοκίνητο ανοιχτής όψης επιτρέπει στους επιβάτες να βιώσουν από πρώτο χέρι τον καθαρό αέρα του βουνού και να απαθανατίσουν τα εκπληκτικά τοπία της Νέας Ζηλανδίας στην κάμερα.


Για μια πιο πλούσια εμπειρία, οι επιβάτες του TranzAlpine μπορούν επίσης τώρα να ακούσουν έναν ηχητικό σχολιασμό που ενεργοποιείται από το GPS στα Αγγλικά και τα Μανδαρινικά, μοιράζοντας ιστορίες και γεγονότα σχετικά με μέρη κατά μήκος της διαδρομής, τη χώρα και τον πολιτισμό της.

edition.cnn.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SILVER ALERT: Σώα η 74χρονη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SILVER ALERT: Σώα η 74χρονη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ