2022-07-04 19:09:47
Φωτογραφία για Η ΕΕ καλεί να  καταθέσουν προτάσεις για νέες σιδηροδρομικές υπηρεσίες μεγάλων αποστάσεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί προτάσεις για νέες διασυνοριακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες μεγάλων αποστάσεων σε όλη την ήπειρο.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του Σχεδίου Δράσης Σιδηροδρόμων της Επιτροπής για την ενίσχυση των υπεραστικών και διασυνοριακών υπηρεσιών επιβατών τρένων στην Ευρώπη, το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά στα τέλη του 2021 .

Η πρόσκληση υποβολής πιλοτικών σχεδίων για αυτές τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες άνοιξε επίσημα την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια των Ημερών Connection Europe που πραγματοποιήθηκαν στη Λυών.

Η Adina Valean, Επίτροπος της Ευρώπης για τις μεταφορές, εξήγησε: «Εάν περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως ο σιδηρόδρομος, πρέπει να γίνει ελκυστική επιλογή για μακρινά και διασυνοριακά ταξίδια.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες διασυνοριακές σιδηροδρομικές συνδέσεις, πρέπει να είναι ταχύτερες και πιο προσιτές. Σήμερα, ο διασυνοριακός σιδηρόδρομος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει εμπόδια στη λειτουργία και την εισαγωγή νέων υπηρεσιών.


«Αυτά τα πιλοτικά έργα αποτελούν μέρος της στρατηγικής μας για να σπάσουμε αυτά τα εμπόδια που απομένουν και ελπίζω ότι ο κλάδος θα τα καταφέρει χωρίς καθυστέρηση».

Η Επιτροπή αναζητά διασυνοριακές πιλοτικές υπηρεσίες αμαξοστοιχίας που μπορεί να είναι είτε νέες υπηρεσίες είτε σχεδιάζει να κάνει τις υπάρχουσες συνδέσεις «γρηγορότερες, συχνότερες και πιο προσιτές».

Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 31 Οκτωβρίου 2022, με την επιτροπή να προσφέρει υποστήριξη «διευκολύνοντας την επαφή μεταξύ των σχετικών ενδιαφερομένων και παρέχοντας βοήθεια».

Στη συνέχεια, τα έργα θα αξιολογηθούν με τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν έως τον Ιανουάριο του 2023.

.businesstravelnewseurope.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ