2022-07-09 13:34:45
Φωτογραφία για Οι ουρανοί βάφτηκαν πράσινοι - Τι συνέβη;





Οι κάτοικοι στο Sioux Falls στη Νότια Ντακότα είδαν έκπληκτοι το παράξενο αυτό «φαινόμενο» την Τρίτη 5 Ιουλίου, λίγο πριν «χτυπήσουν» την περιοχή καταιγίδες.

Με το στόμα ανοιχτό έχουν μείνει οι Αμερικανοί βλέποντας τον ουρανό πάνω από τα κεφάλια τους να έχει γίνει πράσινος και να έχει μία λάμψη.

Αυτό το «φαινόμενο» έκανε την εμφάνισή του, λίγο πριν τις έντονες καταιγίδες που έπληξαν πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα να κοπεί και η ηλεκτροδοσία.

Οι κάτοικοι στο Sioux Falls στη Νότια Ντακότα είδαν έκπληκτοι το παράξενο αυτό «φαινόμενο» την Τρίτη 5 Ιουλίου, λίγο πριν «χτυπήσουν» την περιοχή καταιγίδες.

Ο Isaac Longley, μετεωρολόγος στο AccuWeather, είπε στη DailyMail: «Αν και είναι σχετικά συνηθισμένο να βλέπουμε αυτούς τους πράσινους ουρανούς, ειδικά στις πεδιάδες, αυτή τη φορά εμφανίστηκαν ακόμη και πιο πράσινοι από το σύνηθες
. Αυτό φυσικά τράβηξε την προσοχή πολλών που δεν είχαν δει ποτέ τόσο πράσινους ουρανούς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι πράσινοι ουρανοί κράτησαν για περίπου 10 με 20 λεπτά καθώς οι καταιγίδες πλησίαζαν την πόλη Sioux Falls». Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι πράσινοι ουρανοί οφείλονταν στο λεγόμενο derecho, μια γρήγορα κινούμενη, έντονη ανεμοθύελλα που συμβαίνει παράλληλα με τις καταιγίδες.

Εξηγώντας τι προκαλεί το φαινόμενο, ο Longley πρόσθεσε: «Οι καταιγίδες τείνουν να εμφανίζονται αργότερα μέσα στην ημέρα λόγω της ενέργειας του ήλιου. Η διάρκεια της ημέρας βοηθά στην τροφοδοσία τους. Ο ήλιος εμφανίζεται πιο κόκκινος αργότερα μέσα στην ημέρα καθώς πλησιάζει στον ορίζοντα. Ωστόσο, το φως κάτω από ένα σύννεφο φαίνεται μπλε λόγω της διασποράς από σταγονίδια νερού. Όταν το μπλε φως φωτίζεται από το κόκκινο φως του ήλιου που ετοιμάζεται να δύσει, γίνεται πράσινο. Γι' αυτό ορισμένες καταιγίδες έχουν αυτή την πρασινωπή απόχρωση».

Πολλοί έσπευσαν να κοινοποιήσουν φωτογραφίες από τον πράσινο ουρανό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έναν χρήστη του Twitter να γράφει: «Θεέ μου! Κοιτάξτε πόσο πράσινος είναι ο ουρανός πριν τις σφοδρές καταιγίδες». Ένας άλλος είπε: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Πράσινος ουρανός με συνδυασμό μπλε».

Ο Peter Rogers, μετεωρολόγος στο γραφείο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Sioux Fall είπε στους New York Times : «Νομίζω ότι τράβηξε την προσοχή πολλών ανθρώπων επειδή ο ουρανός είχε αυτό το πολύ μοναδικό πράσινο χρώμα. Υποθέτω ότι πιθανότατα θα είναι θέμα συζήτησης για πολύ καιρό».

Όσο ωραίο κι αν ήταν το «φαινόμενο», οι καταιγίδες άφησαν πίσω τους αρκετές ζημιές ιδίως στην ηλεκτροδοσία.

Πηγή;https://scinews.eu/perivallon/3673?fbclid=IwAR0XQqdsk_DmXlvgMSRbvA6KrZ4X1MQJ2qCkyC4qC1ZUKAMuiqrGqxQ4PRg
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ