2022-07-17 16:55:54
Φωτογραφία για Το θέμα της θρησκευτικής εκπαίδευσης στη Σερβία έθεσε στον Πρόεδρο Βούτσιτς ο Πατριάρχης Πορφύριος

 

Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος και  μέλη της Ιεράς  Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας συναντήθηκαν στις 16 Ιουλίου 2022, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Σέρβος - μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, κ. Μίλοραντ Ντόντικ, ο Πρόεδρος Βούτσιτς ενημέρωσε τον Πατριάρχη και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για την πρόοδο των συνομιλιών που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, την κατάσταση στη νότια σερβική επαρχία, αλλά και για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη Σερβία και τη διεθνή της θέση.

Ο Σέρβος - μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, κ. Μίλοραντ Ντόντικ παρουσίασε στους συνομιλητές την κατάσταση στη χώρα αυτή, με ιδιαίτερη αναφορά στη Δημοκρατία της Σέρπσκα, καθώς και όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σερβικός λαός  εκεί .

Ο Σέρβος Πατριάρχης κ. Πορφύριος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου επεσήμαναν την αναγκαιότητα της εθνικής ενότητας και τη διατήρηση των ζωτικών συμφερόντων του σερβικού λαού συνολικά. Ως εκ τούτου, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη θέση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο σερβικό εκπαιδευτικό σύστημα και ζήτησαν υποστήριξη από τον Πρόεδρο της Σερβίας προκειμένου να αλλάξει η θέση του κράτους στο θέμα.

Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ζήτησαν από τον Πρόεδρο Βούτσιτς  να δεσμευθεί στην προστασία των παραδοσιακών κανόνων της σερβικής κοινωνίας, ιδίως στη διατήρηση και την τροφή των υψηλότερων οικογενειακών αξιών, ως το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται ολόκληρη η κοινότητα.

Στο τέλος, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ζήτησαν από τον Πρόεδρο Βούτσιτς και τον Σέρβο -μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης κ. Μίλοραντ Ντόντικ να επιμείνει στην άσκηση ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής.

Δείτε σχετικά: Καταργείται το μάθημα των Θρησκευτικών στο Βελιγράδι; – Όσα αναφέρουν οι δάσκαλοι της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου

thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ