2022-07-19 20:21:58
Φωτογραφία για DIY Έπιπλα εξωτερικού χώρου από τσιμέντο



Ενώ πρόκειται αισθητικά για ένα "ψυχρό" υλικό σε σχέση πχ με το ξύλο, η ανθεκτικότητα και αντοχή του σε όλες τις καιρικές συνθήκες και το γεγονός ότι δεν απαιτεί κανενός είδους σύντηρηση κάνει το τσιμέντο ιδιαίτερα κατάλληλο για κατασκευή επίπλων εξωτερικού χώρου. 

Επιπρόσθετα τα έπιπλα από τσιμέντο είναι από τις πιο ταιριαστές επιλογές για εξωτερικούς χώρους μοντέρνας και minimal αισθητικής

Από μπετόν είναι δυνατό να κατασκευαστούν κάθε είδους έπιπλα. Tραπέζια, καθίσματα, πάγκοι όπως και ιδιαίτερες κατασκευές διαμόρφωσης σε κάθε σχήμα και μέγεθος. 

Ο πιο δημοφιλής τύπος τσιμεντένιας κατασκευής για εξωτερικούς χώρους είναι οι χτιστοί καναπέδες, ένα στοιχείο που συναντάται πολύ συχνά σε παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές και ταιριαστό σε σπίτια τόσο παραδοσιακής όσο και πιο σύγχρονης αρχιτεκτονικής, ανάλογα με τα υπόλοιπα στοιχεία - υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο ίδιο σημείο. 


Τα όχι χτιστά αλλά δημιουργημένα με καλούπι τσιμεντένια έπιπλα είναι ασφαλώς μεγαλύτερης δυσκολίας, για ερασιτέχνες, αλλά βεβαίως και πολύ πιο εντυπωσιακής όψης. 

Μελαμίνη, κόντρα πλακέ, χοντρό αφρολέξ και μπάλσα (λεπτό εύκαμπτο φύλλο ξύλου) είναι τα πιο συνήθη υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή καλουπιών για τσιμεντένια έπιπλα, ανάλογα με το μέγεθος, βάρος και σχήμα του επίπλου. 



Στις περιπτώσεις κατασκευής τσιμεντένιων επίπλων μεγάλου όγκου και ιδιαίτερου σχήματος για την σταθεροποίηση του καλουπιού χρησιμοποιούνται πρόσθετα υλικά όπως συμπαγή τσιμεντένια στοιχεία ή ξύλα, τα οποία αφαιρούνται μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και την στερεοποίηση του τσιμέντου. 



Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ σε video μια τέτοια κατασκευή, καθίσματος σε γεωμετρικό σχήμα, με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό καλούπι. 



Μικρής αλλά και μεγαλύτερης επιφάνειας τσιμεντένια έπιπλα μπορούν, τόσο στο στάδιο της κατασκευής όσο και εκ των υστέρων, να διακοσμηθούν επιπρόσθετα με σχέδια ή χρώμα όπως ακριβώς και κάθε τύπου διακοσμητική κατασκευή από τσιμέντο. 

Πρόκειται γενικά για πολύ μοντέρνας αισθητικής και minimal ύφους έπιπλα εξωτερικών χώρων, ιδιαίτερα ανθεκτικά και ανεπηρέαστα από τις καιρικές συνθήκες και το μοναδικό που απαιτείται για την επιτυχή κατασκευή τους  είναι η σωστή δημιουργία του κατάλληλου καλουπιού. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ