2022-07-26 00:29:41
Φωτογραφία για Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τη συνθήκη της Λωζάνης... αλλά θα τη μάθει
Σε νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Αναφερόμενος στο καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, ο Ερντογάν είπε: «Παρακολουθώντας μια κατάσταση που είναι αντίθετη στους όρους της  Συνθήκης της Λωζάνης και του Παρισιού, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα. Ο Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία νησιών του δόθηκε υπό τον όρο να παραμείνουν υπό καθεστώς μη στρατιωτικού χαρακτήρα. Θα το μάθει». 

Ο Ερντογάν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Ηaber, αναφέρθηκε και πάλι στο γεύμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Είχαμε δείπνο με τον Μητσοτάκη στο αρχοντικό Vahdettin. Σε αυτό το δείπνο, του είπα: Ας μην φέρουμε από εδώ και πέρα ​​τρίτη χώρα μεταξύ μας. Πέρασαν 3 εβδομάδες. Έδωσε την ομιλία του στο Κογκρέσο της Αμερικής. Από εκεί επέστρεψε στο Νταβός. Έκανε παρόμοια πράγματα», είπε. 


«Ο Μητσοτάκης είναι πολιτικός, αλλά είμαι κι εγώ πολιτικός. Πρέπει να το ξέρει αυτό. Όταν η Ελλάδα κάνει οποιοδήποτε αρνητικό βήμα εναντίον της Τουρκίας, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω ισχυρά επιχειρήματα να πω στον λαό μου. Το τρυπάνι στην Έφεσο τους τρέλανε», πρόσθεσε. 

Έπειτα, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο είπε ότι οι δύο άνδρες μίλησαν πολύ θετικά. «Στη συνέχεια, απ' όπου κι αν προήλθε αυτό, ήρθαν στο προσκήνιο τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Νομίζω ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική πλευρά έχει ξεκάθαρα θετική στάση, γεγονός που- κατά τον ίδιο- έχει επιταχύνει τις προσπάθειες κάποιων στο Κογκρέσο να εμποδίσουν την Τουρκία να προμηθευτεί τα μαχητικά F-16. «Καθώς η αμερικανική κυβέρνηση κάνει ορατή αυτή την υποστήριξη, βλέπουμε ότι ορισμένοι στο Κογκρέσο επιταχύνουν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν τη ζήτηση μας για F-16. Πιστεύω ότι μπορεί να ληφθεί μια θετική απόφαση», ανέφερε.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ