2022-08-14 19:40:02
Φωτογραφία για Λύση στις απαλλοτριώσεις για το μετρό Θεσσαλονίκης έδωσε το Υπ. Εσωτερικών
Παρέμβαση – λύση στο πρόβλημα των απαλλοτριώσεων για τις ανάγκες του μετρό στην Θεσσαλονίκη έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να δημιουργηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι που επιθυμεί ο δήμος.

Γιώργος Μανουσακάκης

Ειδικότερα σύμφωνα με την ευχαριστήρια επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στον Γενικό Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη δόθηκαν 12 εκατ. ευρώ από το υπουργείο για την υλοποίηση δημιουργίας πολυτροπικού Σταθμού Μετεπιβίβασης «Νέα Ελβετία» στο Μετρό.

Ειδικότερα, στην ευχαριστήρια επιστολή του δημάρχου προς τον γενικό γραμματέα τονίζεται η άμεση ανταπόκριση, υποστήριξη και καταλυτική συνδρομή του στο δύσκολο έργο της Δημοτικής αρχής για την απόκτηση των αναγκαίων κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή του τερματικού σταθμού Μετρό Θεσσαλονίκης στην Νέα Ελβετία.

Η περιοχή αυτή παρέμενε έως και σήμερα αδιαμόρφωτη καθώς οι απαλλοτριώσεις ιδιωτικών εκτάσεων, η διάνοιξη της οδού Ψελλού αλλά και η δημιουργία χώρου πρασίνου σε θεσμοθετημένο χώρο ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν λόγω οικονομικής αδυναμίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Με τη χρηματοδότηση ύψους 12 εκατ. ευρώ του Δήμου Θεσσαλονίκης από το Υπουργείο Εσωτερικών, εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις, μέσω των αναγκαίων απαλλοτριώσεων ιδιωτικών εκτάσεων, σε συνδυασμό με τις εκτάσεις που ανήκουν ήδη στο Δήμο και στο Ελληνικό Δημόσιο, δημιουργίας πολυτροπικού Σταθμού Μετεπιβίβασης συγχρόνων προδιαγραφών και κομβικού σημείου αναφοράς μεδυνατότητα εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού όλης της ανατολικής περιοχής Θεσσαλονίκης που μετακινείται με Μετρό από και προς το σταθμό της Νέας Ελβετίας.

athina984.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ