2022-08-20 08:15:28
Φωτογραφία για Βρετανία: Ταλαιπωρία για τους επιβάτες από τις νέες σιδηροδρομικές απεργίες.
Ο Γενικός Γραμματέα της RMT, Mick Lynch, δήλωσε ότι η RMT θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με καλή πίστη, αλλά είπε ότι το σωματείο δεν θα ανεχθεί να δέχεται «εκφοβισμό».

Οι επιβάτες των τρένων θα πληγούν από νέο ταξιδιωτικό χάος σήμερα, καθώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων προχωρούν ξανά σε απεργία. Μέλη της Ένωσης Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών (RMT), της Ένωσης Μισθωτών Προσωπικών Μεταφορών (TSSA) και της Unite θα αποχωρήσουν ξανά στη μακροχρόνια διαμάχη για τις αμοιβές, τις θέσεις εργασίας και τις συνθήκες.

Οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν για 24 ώρες με τη εργατική δράση να έχει αντίκτυπο στο Network Rail και σε μια σειρά από εταιρείες τρένων σε όλη τη χώρα. Μέλη RMT στο Network Rail και 14 χειριστές τρένων, μέλη TSSA σε επτά εταιρείες και μέλη Unite στο NR θα απεργήσουν ξανά, μαζί με τους οδηγούς λεωφορείων του London United.

Οι πρωινές σιδηροδρομικές υπηρεσίες της Κυριακής θα επηρεαστούν επίσης από το knock-on αποτέλεσμα της δράσης του Σαββάτου. Αναμένεται ότι μόνο ένα στα πέντε τρένα θα κυκλοφορήσει το Σάββατο, με ορισμένες περιοχές να μην έχουν δρομολόγια όλη την ημέρα, καθώς τα συνδικάτα πραγματοποιούν τη δεύτερη στάση τους σε τρεις ημέρες.


Οι φίλοι του ποδοσφαίρου και του κρίκετ, οι τουρίστες και οι παραθεριστές θα είναι μεταξύ εκείνων που θα επηρεαστούν από την αναστάτωση. Οι πλευρές απέχουν όσο ποτέ άλλοτε όσον αφορά την επίλυση της διαμάχης παρά τις πολύμηνες συνομιλίες με στόχο την έξοδο από το αδιέξοδο, με την αυξανόμενη οργή των συνδικάτων για την άρνηση του υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις.

Η απεργία ακολουθεί την απεργία την Παρασκευή των εργαζομένων του μετρό του Λονδίνου και ορισμένων οδηγών λεωφορείων στην πρωτεύουσα σε χωριστές διαμάχες, που προκάλεσαν ταξιδιωτικό χάος.

Ο Γενικός Γραμματέα του RMT Mick Lynch (Εικόνα: Ian Vogler / Daily Mirror)

Ο γενικός γραμματέας του RMT, Mick Lynch, δήλωσε: «Η RMT θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με καλή πίστη, αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε να μας εκφοβίζουν ή να μας κοροϊδεύουν για να δεχτούμε μια ωμή συμφωνία για τα μέλη μας. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την ανάμιξή της σε αυτές τις διαφορές, ώστε οι εργοδότες να μπορέσουν να καταλήξουν σε μια διαπραγματευτική διευθέτηση μαζί μας».

gazettelive.co.uk

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ