2022-08-30 17:30:06
Φωτογραφία για «Μικρές ιστορίες» στο ERTFLIX με 13 νέες ιστορίες μικρού μήκους



Οι «μικρές ιστορίες» του ERTFLIX που ξεχώρισαν μέσα από βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους γίνονται ακόμη πιο πλούσιες. Μετά από τις δικές τους φεστιβαλικές διαδρομές σε μερικές από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Ελλάδας και του κόσμου, 13 ακόμη κορυφαία δείγματα της κατηγορίας αυτής ταινιών, δημιουργούν ένα νέο κολλάζ στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ. Οι «μικρές ιστορίες του ERTFLIX μεγαλώνουν και σας περιμένουν για να τις εξερευνήσετε.



«Travel Express»



Σενάριο – σκηνοθεσία: Νατάσσα Ξύδη

Ηθοποιοί: Ελεάνα Στραβοδήμου, Zack Momoh

Υπόθεση: Η Μαργαρίτα ετοιμάζεται για καλοκαιρινές διακοπές στην Πάρο. Χάνοντας όμως το πλοίο, θα ταξιδέψει τελικά ακόμα πιο μακριά.



«Διακοπές καλοκαιρινές»



Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Λάγγος, Μαλαματένια Γκότση, Βασίλης Μαργιέτης, Ρεγγίνα Λίτση, Δημήτρης Φαντάκης

Υπόθεση: Η Χριστίνα και ο Νίκος είναι ζευγάρι. Και οι δύο είναι λίγο πριν τα τριάντα τους. Αυτή τη στιγμή είναι στο πλοίο και επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Περίπου στα μέσα της διαδρομής, κι ενώ έχει νυχτώσει, η Χριστίνα ζητά από τον Νίκο να χωρίσουν. Μια σειρά από μαρτυρίες-video, καταγεγραμμένες το επόμενο πρωί, από έναν τηλεοπτικό σταθμό μας πληροφορούν για το τι «πραγματικά» συνέβη, λίγες ώρες πριν, ανάμεσα στους δυο.



«Εντροπία»



Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Τάτσης

Ηθοποιοί: Σίμος Κακάλας, Γιάνννης Τσορτέκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Θάνος Τοκάκης, Κώστας Ξυκομηνός, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ιωάννα Μαυρέα, Armando Dauti, Mανώλης Γκίνης, Ματίνα Μπαμιώτη, Άννα Μαρία Μαρινάκη, Σκύλος Orgi

Υπόθεση: Η Ελένη έχει γενέθλια. Όταν φίλοι και συγγενείς συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν, οι σχέσεις όλων τους, δοκιμάζονται.



«37 μέρες»



Σκηνοθεσία: Νικολέτα Λεούση

Σενάριο: Νικολέτα Λεούση & Βαγγέλης Σέρφας

Ηθοποιοί: Έλλη Τρίγγου, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώργος Κατσής, Ιωάννα Μαυρέα, Αργύρης Μπακιρτζής

Υπόθεση: Όταν η Μαρία, μια νεαρή έγκυος που δουλεύει σε ένα κατάστημα μανικιούρ-πεντικιούρ, απολύεται, αποφασίζει να κάνει απεργία γέννας.



«Νάρκη»



Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσαλαπάτης

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Σίμος Κακάλας, Βάσια Χρήστου, Χάρης Τζωρτζάκης, Σωτήρης Τσακομίδης

Υπόθεση: Ο 16χρονος Αλέξανδρος ζει με τους γονείς του στα Μεσόγεια Αττικής. Στις γειτονιές του φόβου οι κάτοικοι ψάχνουν τους δικούς τους «ήρωες». Τα σώματα πειθαρχούν, οι επιθυμίες καταστέλλονται, αλλά ο ήρωας παραμένει ένα παιδί της ηλικίας του, που εναντιώνεται στις επιταγές των καιρών, της κοινωνίας και κυρίως, του πατέρα του. Ο Αλέξανδρος θα κληθεί να αφήσει πίσω του για πάντα τον έφηβο εαυτό του και να πάρει θέση σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, σε ένα παρόν που άλλοι διαμόρφωσαν γι’ εκείνον.



«Ροζαλία»



Σκηνοθεσία: Κατερίνα Γιαννακοπούλου

Ηθοποιοί: Βασίλης Κουκαλάνι , Δημήτρης Φραγκιόγλου

Υπόθεση: Ο Θανάσης στον φάρο και η Ροζαλία στο κλουβί της. Και οι δύο ζουν για την ελευθερία τους.



«Πρόβα Παλτού»



Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου

Ηθοποιοί: Γιώργος Αρμένης, Ελένη Βεργέτη, Παντελής Παπαδόπουλος

Υπόθεση: Ο Ιορδάνης, ένας συνταξιούχος ράφτης γύρω στα 65, κάθεται ολομόναχος, χωρίς δουλειά και φίλους στο παρατημένο ραφείο του. Η ξαφνική εμφάνιση της Μαρίας, που θέλει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον, φωτίζει τη μουντή ζωή του. Όλα αποκτούν ξανά, ένα καινούργιο νόημα.



«A summer place»



Σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Ματθαίου

Ηθοποιοί: Μαίρη Μηνά, Aurora Marion, Natalija Janičkina, Mohammed Awwad, Γιάννης Κόκκινος, Μάριος Ιωάννου

Υπόθεση: Στην πόλη που φιλοξενεί τους ολιγάρχες του πλανήτη, το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ. Μέσα στο ασφυκτικό της τοπίο, η Τίνα αποφασίζει να εγκαταλείψει τα πάντα την ημέρα των γενεθλίων της. Μια απροσδόκητη συνάντηση θα της αλλάξει τη ζωή.



«Βαθύκοφτο»



Σκηνοθεσία: Ιωάννα Κρυωνά

Ηθοποιοί: Ηρώ Μπέζου, Κατερίνα Ζησούδη, Σεμπάστιαν Πρέντσελ

Υπόθεση: «Τι σημαίνει βαθύκοφτο;» ρώτησε η Ελένη. «Με βαθύ ντεκολτέ. Τι δεν καταλαβαίνεις;» απάντησε η Άννα κάπως ενοχλημένα. Δύο κορίτσια, μια άδεια βαλίτσα και η «Επιστήμη της Λογικής» του Χέγκελ ένα Σάββατο βράδυ στο Βερολίνο.



«Πατατοφάγοι»



Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος

Ηθοποιοί: Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Στάθης Κόικας, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Αρίων Πανούριος, Βρανάς Γκέκας, Μάρκος Δεληγιάννης, Κωνσταντίνα Ζαγάρη, Άρης Μπολιουδάκης, Γιάννης Οικονομίδης

Υπόθεση: Στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τέσσερις, αντίπαλοι μεταξύ τους, στρατιώτες έρχονται σε σύγκρουση για ένα σακί πατάτες. Ώσπου, εμφανίζονται μερικά ποντίκια. Το ένστικτο της επιβίωσης γίνεται αφορμή για να ξεσπάσουν οι πραγματικές μάχες. Ή μήπως, κάτω από τέτοιες συνθήκες, η εθνικότητα και η γλώσσα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και ο πόλεμος των ανθρώπων τελειώνει;



«Χάρτινοι αετοί»



Σκηνοθεσία: Στρατούλα Θεοδωράτου

Ηθοποιοί: Γιάννης Κοκιασμένος, Κωσταντής Κοκιασμένος, Κωνσταντίνα Γιαχάλη, Θάνος Κιτσικόπουλος

Υπόθεση: Όταν φυσάει όλα αποκτούν μια δύναμη παράξενη.



«Τι κολυμπάει και γελάει»



Σκηνοθεσία: Εμμανουέλα Φραγκιαδάκη

Ηθοποιοί: Θάλεια Καλλιγά, Άννα Παιτατζή, Θανάσης Παπαγεωργίου

Υπόθεση: Η Μάγδα και η Γεωργία είναι φίλες χρόνια τώρα. Ένα απρόβλεπτο γεγονός όμως γίνεται η αιτία για να αλλάξει η καθημερινή τους διαδρομή προς τα λουτρά. Η μέρα τους παίρνει άλλη τροπή, ίσως και οι επόμενες.



«Χήρα Στρατηγού»



Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κανελλόπουλος

Παίζουν: Τζένη Ρουσσέα, Βαφειάδη Μαρία, Δέσποινα Ησαία, Δέσποινα Ιωσηφίδου, Βάσια Εξάρχου, Χρήστος Νάστος, Θοδωρής Καλαμιώτης, Φίλιππος Κουντουράς

Υπόθεση: Από τότε που πέθανε ο άνδρας της, ο Ανδρέας, η κυρία Αντωνία, έχει μόνο τη φωτογραφία του στην οποία μιλάει. Είναι, σχεδόν, σίγουρη ότι εκείνος την ακούει. Αυτή τη σιγουριά της, τη μεταβιβάζει και σε εμάς που την παρακολουθούμε.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ