2022-09-06 19:23:48
Φωτογραφία για Πολωνία: Ο μικρός ξύλινος σιδηροδρομικός σταθμός που αποκαταστάθηκε στην παλιά προπολεμική του δόξα
Ένας επαρχιακός σιδηροδρομικός σταθμός κοντά στο Dęblin απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας σε εθνικό επίπεδο μετά από  ανακαίνιση που του έγινε και να επανέρχεται στα καλύτερά του προπολεμικά χρόνια.

Κάνοντας οπτικό αντίκτυπο με τα έξυπνα ξύλινα φινιρίσματα, τα αναπαλαιωμένα κεραμικά αγκά και τα όμορφα διακοσμημένα με πράσινο παράθυρα, ο σταθμός στο χωριό Zajezierze χαιρετίζεται ως κάτι περισσότερο από έναν απλό αισθητικό θρίαμβο.

Συνδυάζοντας απρόσκοπτα την ιστορική ευαισθησία με τις σύγχρονες εξελίξεις, ο σταθμός έχει επίσης επαινεθεί για τα σημαντικά οικολογικά του διαπιστευτήρια.

Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και υλικά αιχμής, αυτά επέτρεψαν την ελαχιστοποίηση του κόστους και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Πλήρως προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ατόμων με κινητικά προβλήματα, άλλες ανέσεις περιλαμβάνουν μια ζώνη που προορίζεται για παιδιά.


Διαφημίζοντας ένα Ευφυές Σύστημα Διαχείρισης Κτιρίων, αυτό επέτρεψε τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης θερμότητας, νερού και ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ένα γερμανικό αστυνομικό τάγμα, που απεικονίζεται, διοικούσε τον σιδηροδρομικό σταθμό Zajezierze.

Fotopolska.eu

Αναφέρεται ως ένα από τα καλύτερα σωζόμενα παραδείγματα αρχιτεκτονικής ξύλινου σιδηροδρομικού σταθμού, το κτίριο είναι καταχωρισμένο στο Δημοτικό Μητρώο Μνημείων. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ευγενικά και είχε περιέλθει σε άθλια κατάσταση.

Χρηματοδοτούμενο εν μέρει από κονδύλια της ΕΕ, η ιστορική και αρχιτεκτονική του αξία περιέπλεξε σημαντικά μια διαδικασία ανακαίνισης που διήρκεσε συνολικά επτά χρόνια.

Αυτές οι σκέψεις σήμαιναν ότι η παρέμβαση στην εξωτερική ακεραιότητα ήταν περιορισμένη, αν και ένας από τους βασικούς στόχους διοχέτευσε προσπάθειες για την αναβίωση λεπτομερειών που χάθηκαν από καιρό, έτσι ώστε ο σταθμός να μπορέσει να ανακτήσει την αρχική του εμφάνιση.

Ο 

Μιλώντας στα εγκαίνια, ο Maciej Małecki, υφυπουργός στο Υπουργείο Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων, δήλωσε: «Χάρη σε αυτήν την ολοκληρωμένη επένδυση, ο ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Zajezierze δεν έχει γίνει μόνο μια βιτρίνα αυτής της πόλης, αλλά πάνω απ' όλα ένα σύγχρονο, άνετο και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις».

thefirstnews.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Gntm: Πότε κάνει πρεμιέρα;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Gntm: Πότε κάνει πρεμιέρα;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ