2022-09-06 18:38:53
Φωτογραφία για Ο παλαιότερος ενεργός σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης,  βρίσκεται στην Ισπανία, άνοιξε το 1854 και θα κλείσει φέτος
Ο σταθμός Sant Andreu Comtal είναι το παλαιότερο σιδηροδρομικό κτίριο σε ενεργό υπηρεσία στην Ισπανία και είναι η παλαιότερη τέτοια εγκατάσταση στην Ευρώπη. Τέθηκε σε λειτουργία στις 23 Ιουλίου 1854, όταν εγκαινιάστηκε η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τη Βαρκελώνη και το Granollers .

Το κτίριο βρίσκεται στην Placa de l'Estacio , στον δήμο της Βαρκελώνης , όπου διατηρούνται σε όλο τους το μεγαλείο μονώροφα σπίτια από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Εν αναμονή του οριστικού κλεισίματός του, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για φέτος, ο σταθμός θα αντικατασταθεί από μια σύγχρονη υποδομή που θα κατασκευαστεί σε μικρή απόσταση από την τρέχουσα. 

Αυτός ο σιδηροδρομικός σταθμός πήρε το όνομά του από το γεγονός ότι βρισκόταν δίπλα στο Rec Comtal, την ιστορική υδραυλική υποδομή που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια πηγή ενέργειας για τη λειτουργία των μύλων, μαζί με την άρδευση των οπωρώνων. Τον 19ο αιώνα, παρείχε επίσης νερό για την αρχόμενη βιομηχανία της Βαρκελώνης.

euroweeklynews.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ