2022-09-07 23:39:57
Φωτογραφία για Η Milliyet καλεί τον Ερντογάν να διεκδικήσει.. αποζημιώσεις από την Ελλάδα για τη Μικρασιατική Εκστρατεία!
Όσο περνούν οι μέρες τόσο αυξάνεται η παράκρουση στα τουρκικά ΜΜΕ, καθώς πλέον δεν υπάρχει δημοσίευμα για την κατάσταση με την οικονομία της χώρας, δεν υπάρχει ανάδειξη θέματος για τους Τούρκου πολίτες που συνεχίζουν να μην μπορούν σε μεγάλο βαθμό να βγάλουν τα προς το ζην. Το μόνο που έχουν πάρει εντολή να προβάλουν τα ελεγχόμενα από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα ενημέρωσης είναι η Ελλάδα και η "κακή Δύση".

Ακολουθώντας λοιπόν, αυτή τη νέα εκστρατεία θολώματος του μέσου ψηφοφόρου και ανάφλεξης του σβησμένου εθνικισμού των Τούρκων, δημοσίευμα της φανατικής εφημερίδας Milliyet παρουσιάζει την εκδοχή η Τουρκία να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο εναντίον της Ελλάδας, αναλύοντας μάλιστα και τις πιθανότητες που μια τέτοια προσφυγή θα οδηγούσε σε διεκδικήσεις αποζημιώσεων για τη Μικρασιατική Εκστρατεία!

Φυσικά το δημοσίευμα δεν ασχολείται με το αν η Τουρκία αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου.


Η προσφυγή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα μπορούσε να θίγει τα εξής τρία θέματα:

1. Η στρατιωτικοποίηση των νησιών

2. Η "παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας"

3. Η περίοδος της "ελληνικής κατοχής της Ανατολίας", όπως διδάσκεται στο τουρκικό κοινό η Μικρασιατική Εκστρατεία.

Ο καθηγητής διεθνούς δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Yildirim Beyazit της Άγκυρας Γιουσέλ Ατζέρ, υποστηρίζει μεν πως η Τουρκία πρέπει να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για τον "εξοπλισμό των νησιών και την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου", έστω και μονομερώς και μάλιστα θεωρεί πιθανό το ότι το δικαστήριο θα αποφανθεί ότι δεν έχει δικαιοδοσία να αποφασίσει. Ωστόσο αυτό θα μπορούσε να είναι μία καταγεγραμμένη προσπάθεια της Άγκυρας "να δείξει ότι η Ελλάδα ξεφεύγει από το νόμο", για μελλοντική χρήση και για προπαγανδιστικούς λόγους.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Galatasaray, Ειδικός Διεθνών Σχέσεων, Ενίς Τουλτζά, υποστήριξε ότι η τελευταία κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν μοιάζει με άλλες περιόδους και εκτιμά ότι η διαδικασία εξομάλυνσης θα είναι πιο δύσκολη.

Στο ίδιο δημοσίευμα, ο συνταξιούχος πρέσβης Ουλούτς Οζουλκέρ επεσήμανε ότι η πίεση στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην πρόσφατη ένταση και τόνισε: "Ας ρίξουμε μια ματιά στο θέμα των αποζημιώσεων. Το πού θα καταλήξει είναι άγνωστο φυσικά"./πηγή capital
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ