2022-09-08 08:34:12
Φωτογραφία για Κατασκευές για Αποθήκευση Καυσόξυλων
O σωστός χώρος - τρόπος  αποθήκευσης των καυσόξυλων για χρήση σε τζάκια, ξυλόσομπες κλπ ειδικά όταν αυτά αποτελούν τους βασικούς ή και αποκλειστικούς τρόπους θέρμανσης του σπιτιού, σε συνδυασμό με την αναγκαία προστασία των ξύλων από το νερό της βροχής, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ώστε η όλη διαδικασία να είναι άνετη και η σταδιακή μεταφορά των ξύλων στο εσωτερικό του σπιτιού να γίνεται με τρόπο λειτουργικό και εύκολο.

Η έλλειψη κατάλληλου χώρου αποθήκευσης για τα ξύλα είναι συχνά ένας αποτρεπτικός παράγοντας για χρήση μέσων θέρμανσης με καυσόξυλα και πραγματικά αν δεν υπάρχει διαθέσιμος και διαμορφωμένος σωστά ένας τέτοιος χώρος σε αυλή ή μπαλκόνι, πολύ συχνά το τζάκι ή η σόμπα μετατρέπονται σε ...μπελά. 

Οι κατασκευές από έτοιμες παλέτες σε διάταξη ανάποδου Π είναι από τις πιο απλές για την τοποθέτηση-αποθήκευση καυσόξυλων σε εξωτερικούς χώρους.



Το κεντρικό εφαπτόμενο του δαπέδου μέρος τους, ανάλογα με τον όγκο των ξύλων που θέλετε να τοποθετήσετε,  μπορεί να αποτελείται από μία ή περισσότερες παλέτες τοποθετημένες στην σειρά.

Μια τέτοια κατασκευή μπορεί βεβαίως να αποκτήσει και "σκεπή" από μία ακόμη παλέτα σκεπασμένη με ναϋλον ή και λαμαρίνα, αν ο χώρος τοποθέτησής της δεν είναι σκεπασμένος. 



Με τον ίδιο γενικό τρόπο αλλά περισσότερες παλέτες ή και παλετόξυλα καρφωμένα μεταξύ τους μπορούν να δημιουργηθούν μικρά ή μεγαλύτερα ξύλινα "κιόσκια", όπου τα καυσόξυλα στοιβάζονται σταθερά τόσο κατά μήκος όσο και κατά ύψος. 



Μόνο με παλετόξυλα ή και ξύλινα δοκάρια, ανάλογα με τον συνολικό όγκο καυσόξυλων που πρόκειται να δεχτούν, επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε πρακτικές κατασκευές αυτής της μορφής δημιουργώντας μια παραλληλόγραμμη ξύλινη βάση που μπορεί να στηριχτεί και πάνω σε τσιμεντόλιθους, ενώ δεξιά και αριστερά με κάθετες δοκούς δημιουργούνται τα στηρίγματα που θα συγκρατούν τα ξύλα.

Και οι κατασκευές αυτής της μορφής, με μεγάλο μήκος και μικρό βάθος, μπορούν φυσικά να σκεπαστούν με λαμαρίνα, χοντρό ναϋλον ή και ασφαλτικό κεραμίδι.



Σε τέτοιου τύπου στενά "σταντ" για καυσόξυλα, τοποθετημένα κοντά στην είσοδο του σπιτιού, σε μπαλκόνια κλπ. μπορείτε να δώσετε γενικά πιο επιμελημένη όψη αισθητικά βάφοντας τα ξύλα ή και δημιουργώντας στο επάνω μέρος μια εσοχή για να τοποθετήσετε γλαστράκια.  



Οι κλασσικοί τσιμεντόλιθοι σε συνδυασμό με απλά ξύλινα δοκάρια ή χοντρά παλετόξυλα είναι επίσης ένας τρόπος για να δημιουργήσετε πολύ εύκολες και πρακτικές κατασκευές για αποθήκευση καυσόξυλων.  



Απλώς στηρίξτε τα ξύλα στις τρύπες των τσιμεντόλιθων σε εντελώς όρθια θέση ή με όση κλίση χρειάζεται ώστε να μένουν σταθερά χωρίς επιπλέον στήριξη και στοιβάξτε τα ξύλα ανάμεσά τους. 



Τοποθετώντας παλέτες ανάμεσα στους τσιμεντόλιθους και αν χρειάζεται σειρές με σκοινί στο πίσω μέρος, με τον συγκεκριμένο τρόπο μπορούν να αποθηκευτούν αρκετοί τόνοι ξύλων, σκεπασμένοι με χοντρό νάϋλον. 



Τέλος, για να στοιβάξετε ξύλα απευθείας στο έδαφος, μπορείτε αντί του κλασσικού τρόπου να τα τοποθετήσετε σε κυκλική διάταξη, μια επιλογή που θα λειτουργεί και διακοσμητικά στον κήπο ή την αυλή σας. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ