2022-09-09 08:18:37
Φωτογραφία για 10 Από τα πιο εντυπωσιακά παχύφυτα για κρεμαστές γλάστρες

 Τα παχύφυτα είναι από τα πιο ανθεκτικά και εύκολα στην καλλιέργειά τους φυτά, ακόμη και για εντελώς ερασιτέχνες στην κηπουρική, ενώ ταυτόχρονα αρκετά είδη τους έχουν πολύ ιδιαίτερη όψη. Ανάμεσά τους και όλα τα κρεμοκλαδή που τοποθετημένα σε ψηλά σημεία ή κρεμαστές γλάστρες  δημιουργούν μια πραγματικά πολύ ξεχωριστή εικόνα. 

Burro’s Tail (Βοτανολογική ονομασία: Sedum morganianum)

Ένα από τα εκατοντάδες είδη Σέδου (Sedum) με πραγματικά ιδιαίτερη όψη.

Οι βλαστοί ενήλικων φυτών ξεπερνούν σε μήκος τα 50-60cm, τα σαρκώδη  φύλλα έχουν πρασινωπή και ελαφρά γαλάζια απόχρωση, ενώ το καλοκαίρι στην άκρη των βλαστών εμφανίζονται τα κόκκινα - ροζ ανθάκια.

Μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο σε εξωτερικό όσο και εσωτερικό χώρο και έχει ανάγκη από μέτριο πότισμα και από αρκετές ώρες ηλιοφάνειας, αλλά σχετική προστασία από την υπερβολική ζέστη και τον καλοκαιρινό μεσημεριανό ήλιο. Calico Kitten (Βοτανολογική ονομασία: Crassula pellucida Variegata)

Πολύ ιδιαίτερη ποικιλία Crassula με  πυκνό κοκκινωπό φύλλωμα και λευκά-κρεμ λουλουδάκια. 

Οι βλαστοί έχουν μήκος 30-40cm

Ανθίζει άνοιξη - καλοκαίρι, ενώ ενήλικα φυτά συχνά παρουσιάζουν σχεδόν συνεχή ανθοφορία, και μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε εξωτερικό όσο και εσωτερικό χώρο. 

Χρειάζεται μέτριο πότισμα και άπλετο ηλιακό φως, διαφορετικά ατονεί η απόχρωση του φυλλώματος. Little Missy (Βοτανολογική ονομασία:  Sedum Little Missy)

Πολύ εντυπωσιακό είδος παχύφυτου για ψηλά σημεία ή κρεμαστές γλάστρες, με πυκνό-συμπαγές φύλλωμα και βλαστούς που μπορούν να ξεπεράσουν τα 50-60cm σε μήκος.

Στην διάρκεια του καλοκαιριού τα πολύ όμορφα ροζ-μωβ και κιτρινωπά λουλούδια σχηματίσουν χαλαρές ροζέτες σε ολόκληρο το μήκος των βλαστών.

Χρειάζεται άπλετο ηλιακό φως και μέτριο πότισμα. String of Pearls (Βοτανολογική ονομασία:  Senecio rowleyanus)

Από τα πιο κατάλληλα είδη παχύφυτων για ψηλά σημεία και κρεμαστές γλάστρες αφού το μήκος των βλαστών ενήλικων φυτών μπορεί να ξεπεράσει και το ένα μέτρο σε μήκος.

Τα φύλλα έχουν μορφή μπίλιας και καλύπουν ολόκληρο το μήκος των βλαστών, ενώ στην διάρκεια της άνοιξης  ανά σημεία εμφανίζονται τα λεκά-ροζ λουλούδια που έχουν ελαφρύ άρωμα κανέλας.

Μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο σε προστατευμένο εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό χώρο, αν και φυτά τοποθετημένα σε εσωτερικούς χώρους σπάνια παρουσιάζουν ανθοφορία.

Χρειάζεται έμεσσο ηλιακό φως τουλάχιστον για 6-8 ώρες, αλλά δεν θα πρέπει να είναι πλήρως εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία και κυρίως στον ζεστό ήλιο του μεσημεριού στην διάρκεια του καλοκαιριού. October Daphne (Βοτανολογική ονομασία:  Sedum sieboldii)

Είδος Σέδου με πολύ ιδιαίτερο αραιό φύλλωμα σε γκριζοπράσινη απόχρωσ αλλά και εντυπωσιακά ροζ - μωβ λουλούδια που εμφανίζονται το φθινόπωρο. 

Οι κρεμοκλαδείς βλαστοί φτάνουν σε μήκος τα 40-50cm.

Χρειάζεται άπλετο ηλιακό φως και λιγοστό πότισμα. Ruby Necklace (Βοτανολογική ονομασία:  Othonna capensis)

Ιδανικό παχύφυτο για ψηλά σημεία και κρεμαστές γλάστρες με πράσινο και κοκκινωπό φύλλωμα και κίτρινα λουλουδάκια που μοιάζουν με μαργαρίτες.

Χρειάζεται έντονο ήλιο και ιδανικά τις πρωϊνές και απογευματινές ώρες και μέτριο πότισμα. String of Buttons (Βοτανολογική ονομασία:  Crassula perforata)

Πολύ ιδιαίτερης όψης ποικιλία Crassula με σαρκώδη φύλλα που σχηματίζουν βλαστούς μήκους 30-40cm. Τα φύλλα στις άκρες έχουν κοκκινωπή - ροζ απόχρωση και πριν ανοίξουν πλήρως μοιάζουν με λουλούδια. 

Χρειάζεται άπλετο ηλιακό φως και μέτριο πότισμα και μπορεί να καλλιεργηθεί και σε φωτεινό εσωτερικό χώρο.String of Hearts (Βοτανολογική ονομασία:  Ceropegia linearis)

Παχύφυτο εσωτερικού χώρου με πολύ ιδιαίτερη όψη.

Διαθέτει αραιό φύλλωμα, με μικρά καρδιόσχημα φύλλα, και το μήκος των βλαστών μπορεί να ξεπεράσει τα τρία μέτρα.

Η απόχρωση των φύλλων είναι πρασινωπή, γκρι ή και ελφρά κοκκινωπή, ανάλογα με το φως που δέχεται το φυτό.

Χρειάζεται έντονο άλλα έμμεσο ηλιακό φως και λιγοστό πότισμα. String of Nickels (Βοτανολογική ονομασία:  Dischidia nummularia)

Κρεμοκλαδές παχύφυτο με πυκνό σχετικό φύλλωμα και μήκος βλαστών 40-50cm.

Χρειάζεται έμμεσο ή φιλτραρισμένο ηλιακό φως αν βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο και λιγοστό πότισμα. Trailing Jade (Βοτανολογική ονομασία:  Senecio jacobsenii)

Εντυπωσιακό κρεμοκλαδές παχύφυτο που το χειμώνα τα σαρκώδη φύλλα του αποκτούν κοκκινωπή απόχρωση.

Στην διάρκεια του φθινοπώρου ή του χειμώνα κατά μήκος των βλαστών εμφανίζονται μικρά πορτοκαλί ή κόκκινα ανθάκια με έντονο και όχι ιδιαίτερα ευχάριστο άρωμα, γι΄αυτό και είναι προτιμότερο να καλλιεργείται σε εξωτερικό χώρο. 

Το μήκος των βλαστών μπορεί να ξεπεράσει τα 50-60cm.

Χρειάζεται αρκετό ήλιο αλλά προστασία από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία τις ώρες του μεσημεριού και μέτριο πότισμα.

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ