2022-09-23 14:51:16
Φωτογραφία για Παρασκευή, 23/9/2022: Εργασίες ημέρας

 



Μαθηματικά: Αρχικά, για να ολοκληρωθεί το 5ο κεφάλαιο, λύνουμε το πρόβλημα 1 και τη "Διερεύνηση - Επέκταση", στη σελίδα 16 (Τ.Ε.). Έπειτα, αφού συμβουλευτούμε τη "Διερεύνηση" (σελίδα 17 - Β.Μ.) και την προηγούμενη ανάρτηση, διαβάζουμε πολύ καλά τη θεωρία, την εφαρμογή και τον "Αναστοχασμό", στη σελίδα 18 του Β.Μ., προτού λύσουμε τις ασκήσεις 1, 2 και 3, στη σελίδα 17 του Τ.Ε..

Ιστορία: Το επόμενο κεφάλαιο θα γίνει τη Δευτέρα, 26/9, οπότε τα βιβλία παρέμειναν στην τάξη. Ωστόσο, για το δεκαήμερο που ακολουθεί (καταληκτική ημερομηνία η Δευτέρα, 3/10), θα τρέξει το project με τίτλο "Ρωμαϊκά μνημεία της Ελλάδας", για το οποίο κάθε μαθητής/μαθήτρια έχει αναλάβει να φέρει γραπτές πληροφορίες για ένα από τα σπουδαία ρωμαϊκά μνημεία της χώρας μας. Η εργασία πρέπει να είναι γραμμένη στο χέρι, σε μια καθαρή κόλλα Α4 και να συνοδεύεται, αν είναι δυνατόν, από μια φωτογραφία του μνημείου (αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν μια εικόνα του, βλέποντάς τη)
. Έπειτα, η κάθε εργασία θα κολληθεί σε χαρτόνι κανσόν και θα φιλοξενηθεί στο ταμπλό της βυζαντινής ιστορίας της τάξης. Μια πολύ καλή πηγή για τις πληροφορίες αποτελεί η εφαρμογή του Φωτόδεντρου "Ρωμαϊκά μνημεία στην Ελλάδα", όπου θα βρείτε σύντομες περιγραφές τους. Παραθέτω, όμως, επιπλέον συνδέσμους Βιβλιοθήκη Αδριανού

Ωρολόγιο Κυρρήστου

Πύλη Αδριανού

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών

Ωδείο Πατρών

Υδραγωγείο Νικόπολης

Θέατρο Νικόπολης

Θέατρο Δίου

Αψίδα Γαλέριου

Ανάκτορο Γαλέριου

Ροτόντα

Τραϊανούπολη

Φυσική: Διαβάζουμε με πολλή προσοχή τη θεωρία (όπως τη γράψαμε στην τάξη), τις παρατηρήσεις των πειραμάτων και το συμπέρασμα του ΦΕ2 "Η μάζα", προτού συμπληρώσουμε τις εργασίες 1 και 3 (σελίδες 23 - 25). Πιο συγκεκριμένα, στην εργασία 1 δεν μας ενδιαφέρει η εκτέλεση της συνταγής, αλλά τα υλικά και οι δοσολογίες, ώστε να εξασκηθούμε στις μονάδες μέτρησης μάζας. Πολύτιμη βοήθεια, βέβαια, μπορούμε να αναζητήσουμε στην αντίστοιχη ανάρτηση.

Σχολική ζωή: Δείτε και το πρόγραμμα της Δευτέρας, 26/9:

Γλώσσα

Γλώσσα

Μαθηματικά

Εικαστικά

Ιστορία

Κοιν. & Πολ. Αγωγή

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ