2022-10-04 23:22:34
Φωτογραφία για 14 Τρόποι διακόσμησης τοίχου με φωτογραφίες - πόστερ

Οι  φωτογραφίες όπως και οι εκτυπώσεις - πόστερ είναι οι πιο εύκολοι και οικονομικοί τρόποι διακόσμησης τοίχου και αν τα θέματα, οι κορνίζες αλλά και η διάταξή τους είναι τα κατάλληλα για κάθε χώρο η αισθητική των συνθέσεων αυτών -διακοσμητικά- δεν υπολείπεται των έργων ζωγραφικής. 

Αντίθετα πολύ συχνά οι καδραρισμένες φωτογραφίες - εκτυπώσεις δημιουργούν διακοσμητικά ένα πιο "ανάλαφρο" και ταιριαστό σύνολο ειδικά σε σύγχρονης αισθητικής χώρους σε σχέση με τους καμβάδες - πίνακες ζωγραφικής, ενώ ασφαλώς εξίσου οικονομικότερο είναι και να αλλάζει κανείς από καιρό σε καιρό τα θέματα σε μερικές κορνίζες, ανανεώνοντας έτσι την όψη του χώρου, σε σχέση με την αντικατάσταση έργων τέχνης. 



1. Φωτογραφίες σε ραφιέρες - βιβλιοθήκες. Ο πιο κλασσικός τρόπος

Διαφορετικές κορνίζες σε ράφια ή και έπιπλα όπως μπουφέδες, κονσόλες κλπ.


Ο πιο συνηθισμένος τρόπος διακόσμησης με φωτογραφίες και όμως πολύ συχνά το αισθητικό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί, χωρίς να μπορούμε να εντοπίσουμε τι φταίει. 

Το πιο συχνό λάθος σε διακοσμήσεις αυτής της μορφής, ειδικά αν στο ίδιο σημείο τοποθετηθούν πολλές κορνίζες, είναι τα διαφορετικά υλικά τόσο μεταξύ τους όσο και σε σχέση με τα υπόλοιπα αντικείμενα που τις πλαισιώνουν. 

Χρησιμοποιείστε διαφορετικού σχεδίου αλλά ίδιου υλικού κορνίζες (πχ μόνο ξύλινες ή μόνο μεταλλικές) και προσπαθείστε παρεμφερή να είναι και τα υλικά - υφές των υπόλοιπων αντικειμένων, τα οποία επίσης θα πρέπει να είναι τόσα σε αριθμό που να επιτρέπουν στις φωτογραφίες να αναδεικνύονται και όχι να τις ...κρύβουν :) 

2. Φωτογραφίες σε ένα μεμονωμένο ράφι

Πολύ καλαίσθητος τρόπος για να τοποθετήσετε φωτογραφίες, χωρίς αυτές να ...σκορπιστούν στον χώρο και να λειτουργούν σαν ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο.

Χρησιμοποιείστε ένα μεγάλου μήκους στενό ράφι, στο οποίο δεν θα τοποθετήσετε τίποτα άλλο εκτός από ίδιες ή παρόμοιες κορνίζες με φωτογραφίες, σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. 



3. Κορνίζες στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο

Ιδιαίτερος και καλαίσθητος τρόπος για να τοποθετήσετε φωτογραφίες σε χώρους με τοίχους σε έντονες ή σκούρες αποχρώσεις.

Κάθε τύπου κορνίζα από πλαστικό, μέταλλο ή ξύλο μπορεί να βαφτεί  με ελάχιστο χρώμα κιμωλίας.

Οι συνθέσεις αυτής της μορφής είναι ιδανικές για ασπρόμαυρες φωτογραφίες, έτσι που ο χώρος συνολικά να μην "φορτώνεται" με χρώμα, ειδικά σε χώρους διαμορφωμένους σε διχρωμίες. 



4. Οριζόντιες γκαλερί με έγχρωμες φωτογραφίες, πάνω από χαμηλά έπιπλα

Ίσως ο πιο καλαίσθητος τρόπος για να τοποθετήσετε μεγάλο αριθμό έγχρωμων φωτογραφιών στο ίδιο σημείο.



Χρησιμοποιείστε ίδιες κορνίζες σε δύο διαφορετικά μεγέθη και δημιουργείστε μια σχεδόν συμμετρική διάταξη, σε δύο οριζόντιες σειρές, που να καλύπτουν ολόκληρο το μήκος του επίπλου.  



5. Κάδρα στον τοίχο πίσω από τον καναπέ

Ένας πολύ συχνά ανεκμετάλλευτος χώρος που θα αποκτήσει πολύ πιο ξεχωριστή όψη αν αντί για ένα μεγάλο κάδρο τοποθετήσετε μια γκαλερί με μικρότερες κορνίζες, απευθείας στον τοίχο ή τοποθετημένες σε στενά ράφια.

Συνθέσεις αυτής της μορφής μπορούν να περιλαμβάνουν εκτός από φωτογραφίες και κορνίζες με εκτυπώσεις, σε θέματα και αποχρώσεις ταιριαστά με το σύνολο του χώρου. 



6. Φωτογραφίες  χωρίς κορνίζες

Διακοσμήσεις τοίχου με φωτογραφίες για όσους ...βαριούνται εύκολα :)



Χρησιμοποιείστε σπάγγο, σύρμα, ξύλινες κατασκευές κλπ πάνω στα οποία με κλιπς ή μικρά διακοσμητικά μανταλάκια απλώς θα ...κρεμάσετε φωτογραφίες οι οποίες πολύ εύκολα, όποτε το θελήσετε, μπορούν να αντικατασταθούν με άλλες. 



Ένας επίσης πολύ απλός τρόπος διακόσμησης με φωτογραφίες χωρίς κορνίζα είναι το καρφίτσωμά τους πάνω σε πίνακες ανακοινώσεων από ξύλο ή φελλό. 



7. Κάθετες γκαλερί σε στενούς τοίχους

Ίδιου μεγέθους κορνίζες σε κάθετη διάταξη, στο κέντρο ενός στενού τοίχου.

Συνθέσεις  το ίδιο καλαίσθητες τόσο με έγχρωμες όσο και με ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ιδανικές για θέματα μεγάλου μεγέθους, προσωπογραφίες κλπ ώστε ακόμη και αυτά που θα τοποθετηθούν σε μεγάλο ύψος να είναι πλήρως ευδιάκριτα. 



8. Πολλές πανομοιότυπες κορνίζες σε μία σύνθεση

Ίδιου σχεδίου αλλά και μεγέθους κορνίζες με παρεμφερή θέματα, σε ίδιες αποχρώσεις. 



Τοποθετείστε την μία κορνίζα ακριβώς δίπλα στην άλλη ή, για να είναι ευκολότερο να τις τοποθετήσετε σωστά στον τοίχο, χρησιμοποιείστε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ πάνω στο οποίο θα κολλήσετε τις κορνίζες.  

Και στις συνθέσεις αυτής της μορφής τα ασπρόμαυρα θέματα, σκίτσα κλπ "γράφουν" αισθητικά καλύτερα, και συνδυάζονται πολύ πιο εύκολα, όποιες αποχρώσεις και αν κυριαρχούν στον χώρο. 



9. Γκαλερί με διαφορετικού μεγέθους εκτυπώσεις 

Πόστερ - εκτυπώσεις ή και φωτογραφίες διαφορετικού μεγέθους, τοποθετημένες σε κορνίζες ίδιου ή διαφορετικού σχεδίου. 



Ο πιο μοντέρνος τρόπος διακόσμησης τοίχου, που ανάλογα με το θέμα των κάδρων μπορεί να προσαρμοστεί σε χώρους κάθε διακοσμητικού στυλ.

Συνθέσεις αυτής της μορφής μπορεί να περιλαμβάνουν αποκλειστικά εκτυπώσεις σε όποιες αποχρώσεις προτιμάτε, αφαιρετικά σχέδια κλπ. μόνο φωτογραφίες ή και τα δύο.  



Η διάταξη των συνθέσεων με κορνίζες αυτής της μορφής, εκτός από θέμα γούστου, συχνά "υπαγορεύεται" και από τον ίδιο τον χώρο, το έπιπλο που ίσως βρίσκεται στο ίδιο σημείο κλπ. 

Γενικά πάντως το αποτέλεσμα είναι τόσο πιο πετυχημένο όσο μεγαλύτερο μέρος του τοίχου καταλαμβάνει μια τέτοια γκαλερί. 



Δείτε και εδώ λεπτομέρειες, ιδέες και συμβουλές για να δημιουργήσετε γκαλερί κάδρων. 



10. Kορνίζες σε χωλ - διαδρόμους 

Πολύ ιδιαίτερος τρόπος διακόσμησης για στενά χωλ - διαδρόμους, οι τοίχοι των οποίων δεν μπορούν να αξιοποιηθούν λειτουργικά πχ με την τοποθέτηση κάποιου επίπλου.



Φωτογραφίες ή εκτυπώσεις μεσαίου μεγέθους μπορούν να τοποθετηθούν σε τέτοια σημεία πάνω σε πολύ στενά ράφια και σε οριζόντια διάταξη, σε ολόκληρο ή στο μεγαλύτερο μήκος του τοίχου. 



11. Συμμετρικές γκαλερί με vintage θέματα

Ιδιαίτερα καλαίσθητος τύπος συνθέσεων vintage ύφους, αλλά όχι τόσο "αυστηρής" αισθητικής όπως πχ οι κλασσικές γκραβούρες.

Ιδανικές για γκαλερί αυτής της μορφής οι απλές ξύλινες κορνίζες και ομοειδείς vintage εκτυπώσεις τοπίων, λουλουδιών-φυτών κλπ



12. Έντονες αποχρώσεις σε λευκό φόντο

Ο πιο απλός τρόπος για να προσθέσετε μέσω κάδρων χρώμα σε χώρους και σημεία που κυριαρχεί το μπεζ-λευκό.

Χρησιμοποιείστε λευκές κορνίζες, λευκό πασπαρτού και εκτυπώσεις σε έντονες αποχρώσεις. Σε συνθέσεις αυτής της μορφής στις κορνίζες μπορούν να τοποθετηθούν και στοιχεία όπως διακοσμητικά χαρτιά, πολύχρωμα υφάσματα, παιδικές ζωγραφιές κλπ. 



12. Χρώματα και αποχρώσεις σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο 

Δημιουργείστε μια ενιαία οπτικά εικόνα του τοίχου με το σύνολο του χώρου με κάδρα που τόσο θεματικά όσο και χρωματικά θα βρίσκονται σε απόλυτη ομοιομορφία με υφάσματα, αποχρώσεις και διακοσμητικά αντικείμενα.  



Πχ Εκτυπώσεις με φυτά  - λουλούδια σε χώρους με πράσινες αποχρώσεις και υφασμάτινα μοτίβα λουλουδιών, θαλασσογραφίες - θαλασσινά θέματα σε δωμάτια που κυριαρχούν οι τόνοι του μπλε, κλπ. 



12. Κορνίζες πάνω σε έπιπλα 

Αντί να τα κρεμάσετε στον τοίχο απλά ακουμπήστε κάδρα μεγάλου μεγέθους με κάθε τύπου εκτυπώσεις ή και φωτογραφίες πάνω σε έπιπλα όπως μπουφέδες, βοηθητικά τραπέζια, στο σημείο του τζακιού κλπ.



Σε αυτού του τύπου τις διακοσμήσεις, ανάλογα με το σημείο και τον συνολικά διαθέσιμο χώρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο ένα μεγάλου μεγέθους κάδρο είτε περισσότερα και μικρότερα, με παρεμφερή θέματα.  



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

elmueble.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ