2022-10-11 23:05:06
Φωτογραφία για Ένα λειτουργικό και πολύ καλαίσθητο ...πλωτό σπίτι
Από την Ασία και την Αφρική έως τα κανάλια του Άμστερνταμ τα πλωτά σπίτια (boat houses) έχουν μια ιστορία αιώνων, που υπαγορεύτηκε αρχικά από την ανάγκη δυνατότητας εύκολης μετακίνησης ενός νοικοκυριού ανά εποχές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και στην συνέχεια της οικιστικής αξιοποίησης μεγάλων περιοχών σε πόλεις χτισμένες σε σημεία που διατρέχουν ποτάμια.  

Στις μέρες μας τα πλωτά σπίτια έχουν επεκταθεί και στον χώρο των τουριστικών καταλυμμάτων, αφού σε χώρες όπως η Ολλανδία και η Μ.Βρεταννία μπορεί κανείς να βρει από υπερλούξ πλωτά airbnb έως ολόκληρα ξενοδοχεία. 

Τα σπίτια αυτής της μορφής διαχωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Τα σταθερά και χτισμένα σε μια πλωτή εξέδρα στις όχθες ποταμών ή λιμνών και τα κανονικά σκάφη που εσωτερικά έχουν διαμορφωθεί και εξοπλιστεί σαν ένα συμβατικό σπίτι που όμως μπορεί και να ...ταξιδεύει.  

Ένα τέτοιο σπίτι, με δυνατότητα πλεύσης, είναι και το συγκεκριμένο σύγχρονο house boat, με εσωτερική επιφάνεια 58 τμ και διαμορφωμένο σαν ένα τυπικό ...δυάρι, απόλυτα λειτουργικό και ιδιαίτερα καλαίσθητο. 


Το ξύλο κυριαρχεί σαν υλικό στην εσωτερική του διαμόρφωση, ενώ η γενική διακόσμηση σε Ρουστίκ ύφος με πολλά Vintage στοιχεία βασίζεται σε ρετρό έπιπλα στα οποία έχει δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία ακόμη και με αλλαγή χρήσης τους και ιδιαίτερης αισθητικής αντικείμενα και κάδρα. 

Η κυρτή οροφή, τα χαρακτηριστικά παράθυρα όπως και τα φινιστρίνια, η εξαιρετικά "διακριτική'" αλλά απόλυτα λειτουργική διαμόρφωση της κουζίνας, η απλή βιβλιοθήκη που διαχωρίζει τον χώρο της κρεβατοκάμαρας και η μαντεμένια σόμπα σε συνδυασμό με το λευκό και όλες τις μεταλλικές μαύρες λεπτομέρειες, είναι στοιχεία που επίσης συμβάλλουν σημαντικά στην "προσωπικότητα" και την ομολογουμένως εξαιρετική αισθητική του χώρου.

Η διάταξη - διαμόρφωση και οι διακοσμητικοί συνδυασμοί μπορούν βεβαίως θαυμάσια να υιοθετηθούν σε ένα συμβατικό σπίτι μικρών διαστάσεων, αφού δεν ανήκουμε όλοι στους τυχερούς που στο σπίτι τους μπορεί να ...σαλπάρει :)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
aucoot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ