2022-10-19 17:31:09
Φωτογραφία για Ο σιδηροδρομικός Σταθμός Jungfraujoch στις Άλπεις.
Φωτογραφία: picture alliance

Ο σταθμός Jungfraujoch, 3.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι ένας ορεινός σιδηροδρομικός σταθμός στις Άλπεις και συγκεκριμένα στο Fieschertal της Ελβετίας. 

Για περισσότερα από 100 χρόνια, ο σιδηρόδρομος Jungfrau πραγματοποιεί το ταξίδι του στον σιδηροδρομικό σταθμό με το υψηλότερο υψόμετρο της Ευρώπης στα 3454 μέτρα υψόμετρο – ακριβώς στην καρδιά της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO « Ελβετικές Άλπεις Jungfrau-Aletsch ». Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ο οδοντωτός σιδηρόδρομος τρέχει απότομα μέσα από μια σήραγγα προς το Jungfraujoch από το Kleine Scheidegg .

Η σήραγγα που οδηγεί από τον σταθμό Eigergletscher έχει μήκος επτά χιλιόμετρα και κατασκευάστηκε μεταξύ 1896 και 1912. Μία στάση μέσα στη σήραγγα προσφέρει εκπληκτική θέα στον έξω κόσμο του παγετώνα μέσα από παράθυρα στο Eiger North Face. Στη σύνοδο κορυφής, οι επισκέπτες υποδέχονται έναν θαυματουργό κόσμο των Άλπεων φτιαγμένος από πάγο, χιόνι και βράχους. 


Με το άνοιγμα του "Eiger Express" στις 5 Δεκεμβρίου 2020, ολοκληρώθηκε το έργο V-Bahn της Jungfrau Railways, επιτρέποντας το ταξίδι από το Ιντερλάκεν στο Jungfraujoch σε μόλις μιάμιση ώρα. Από τον τερματικό σταθμό στο Grindelwald, ένα τελεφερίκ 3S σας μεταφέρει απευθείας στον σταθμό Eigergletscher (Παγετώνας Eiger) σε 15 λεπτά. Μόλις βρεθείτε στην κορυφή, υπάρχει ακόμα περισσότερος χρόνος για να απολαύσετε το πανόραμα και τον κόσμο της περιπέτειας.

architecturaldigest.in, myswitzerland.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ