2022-10-20 20:12:01
Φωτογραφία για ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022: Παναγία Δέσποινα, πηγή χαράς και έμπνευσης στη ζωή μας - Γερόντισσα Φιλοθέη
Την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Φιλοθέη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων, φιλοξένησε ο Ιερός Ναός μας στον οποίο λαμβάνουν χώρα οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022»

Θέμα της ομιλίας ήταν: "Παναγία Δέσποινα, πηγή χαράς και έμπνευσης στη ζωή μας". 

Η Γερόντισσα Φιλοθέη στην ενδιαφέρουσα ομιλία της αρχικά είπε: “H Παναγία κατέχει κεντρική θέση στην ζωή μας. 

Αποτελεί ένα μεγάλο δώρο του Θεού στον κόσμο, πηγή χαράς και ευλογίας για όλη την ανθρωπότητα αλλά και πηγή έμπνευσης και ευθύνης στην ζωή μας ως Χριστιανών. Όλη η επίγεια διαδρομή της Θεοτόκου, από την Γέννηση της μέχρι την Κοίμηση της είναι μία πορεία γεμάτη χάρη, ειρήνη, ελπίδα, αγάπη και πόνο”. 

“Η παρουσία της στην ζωή μας είναι και η παρηγοριά μας. Στις δυσκολίες και τα βάσανα της καθημερινότητας βρίσκεται πάντα δίπλα μας”, είπε χαρακτηριστικά η Γερόντισσα. “Μεσιτεύει για μας στον Μονογενή Υιό και Θεό της. Ακούει πρόθυμα τα παράπονα, τις αγωνίες μας, τα λάθη μας, τα πάθη μας και σπεύδει με μακροθυμία να μας συμπαρασταθεί και να μας γιατρεύσει τίς πληγές”. 


Στη συνέχεια τόνισε: “Γίνεται ένα με μας, μπαίνει στη θέση μας, ζει για τον Χριστό και για όλο τον κόσμο. Μας έχει δώσει το δικαίωμα να ζητάμε άμεσα την επέμβασή της, υψώνει καθημερινά τα χέρια Της για να δέεται για όλο τον κόσμο”. 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Γερόντισσα Φιλοθέη είπε: “Η Παναγία μας δείχνει ποιος είναι ο δρόμος πού πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να κατοικήσει ο Χριστός μέσα μας. Μας διδάσκει με τη ζωή της και τη σιωπή της τον δρόμο της ταπείνωσης, της ελεύθερης υπακοής στο θέλημα του Χριστού, της χαράς και της δοξολογίας σε ό,τι επιτρέψει ή παραχωρήσει ο Κύριος, της εμπιστοσύνης στην Πρόνοιά Του, της ησυχίας και της νήψεως. 

Μας καλεί να γίνουμε όπως εκείνη, άνθρωποι ευλογίας και χαράς που με την φωτεινή παρουσία μας θα σηκώνουμε με ευγνωμοσύνη τον σταυρό μας ζώντας με την προσδοκία της εν Χριστώ Αναστάσεώς μας”.
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ