2022-10-24 21:41:50
Φωτογραφία για Το μυστηριώδες στρεβλό δάσος
Το "στρεβλό δάσος" είναι ένα πολύ ιδιαίτερο προστατευόμενο φυσικό μνημείο, στο Πολωνικό χωριό Nove Czarnowo στην Δυτική Πομερανία. Πρόκειται για μια συστάδα πεύκων ο κορμός των οποίων έχει αναπτυχθεί σε  πανομοιότυπο παράξενο σχηματισμό. 

Συγκεκριμένα οι κορμοί ακριβώς στην βάση τους, αντί να αναπτύσσονται κατακόρυφα, λυγίζουν με κλίση 90 μοιρών σχηματίζοντας ένα τόξο πριν συνεχίζουν την ευθεία ανάπτυξή τους.

Το φαινόμενο έγινε κατά καιρούς αντικείμενο μελέτης από πολλούς ειδικούς με μοναδικό σίγουρο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ανθρώπινη παρέμβαση. Αφ΄ενός επειδή πρόκειται για λιγοστά από τα δέντρα του δάσους ενώ τα υπόλοιπα αναπτύσσονται φυσιολογικά, αφ΄ετέρου η καμάρα όλων των στρεβλών πεύκων είναι στραμμένη στον Βορρά, κάτι που δεν θα μπορούσε να προκληθεί από τον αέρα.   

Τα δέντρα έχουν φυτευθεί το 1930 και η πιο πειστική εξήγηση είναι ότι φυτεύθηκαν από κατοίκους τς περιοχής, οι οποίοι με κάποια ειδική τεχνική επεδίωξαν οι κορμοί να αναπτυχθούν αρχικά στο συγκεκριμένο σχήμα, με σκοπό να τα κόψουν σε 10 περίπου χρόνια, και να τα χρησιμοποιήσουν στην κατασκευή επίπλων, σκαφών, έλκηθρων και γενικά κατασκευές που απαιτούν καμπύλα ξύλα. 


Ο Α΄παγκόσμιος πόλεμος ...ακύρωσε τα σχέδια τους, ενώ όσοι γνώριζαν κάτι σχετικό σκοτώθηκαν ή εκτοπίσθηκαν.   

Το δάσος του Nove Czarnovo είναι επισκέψιμο και αποτελεί αξιοθέατο της περιοχής, αν και από τα αρχικά περίπου 400 στρεβλά πεύκα πολλά έχουν καταστραφεί από τις χιονοθύελλες. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι είναι η έκλειψη;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι είναι η έκλειψη;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ