2022-10-27 11:52:21
Φωτογραφία για INSTAGRAM HOMES:  Shiplap and Shells
Η αρχιτεκτονική και η γενική εσωτερική του διαμόρφωση δεν είναι τα μόνα στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε σπίτι. Οι εξωτερικοί χώροι, η θέα, ο τόπος που το φιλοξενεί και το πέριξ φυσικό περιβάλλον είναι επίσης κύρια χαρακτηριστικά της "προσωπικότητας" κάθε κτίσματος. 

Στο συγκεκριμένο παραθαλάσσιο σπίτι, χτισμένο 100 χρόνια πριν, το σύνολο αυτών των στοιχείων δημιουργούν πραγματικά αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε "ζεστό σπιτικό", αφού στην δική μας γλώσσα δεν υπάρχει ο διαχωρισμός που χρησιμοποιεί η αγγλική μεταξύ "house" και "home". 

Η θέση του παραλιακού μικρού σπιτιού, οι ευρύχωροι και κατάφυτοι εξωτερικοί χώροι -πολύ μεγαλύτεροι από τους κύριους χώρους του κτίσματος- αλλά και η δουλειά που εμφανώς έχει γίνει από τους τωρινούς ιδιοκτήτες ειδικά στην διαμόρφωση του κήπου, έχουν δημιουργήσει έναν μικρό "παράδεισο". 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο της όλης διαμόρφωσης το μικρό ξύλινο θερμοκήπιο. 


Διακοσμητικά το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από τις αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου και το λευκό,  τα εντυπωσιακά έπιπλα παλαιωμένης όψης και την γενική αισθητική του nautical και vintage ύφους, δημιουργημένα αποκλειστικά με φυσικά υλικά και πολύ όμορφα υφασμάτινα στοιχεία, χωρίς κανένα στοιχείο πολυτέλειας ή υπερβολής. 

Η φωτεινή γωνιά του τραπεζιού με τον καναπέ, στον χώρο της κουζίνας, λειτουργικά αλλά και αισθητικά είναι η ...καρδιά του σπιτιού.

Στο shiplapandshells.com μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα  για την ιστορία του σπιτιού όπως και να δείτε εικόνες του πριν και του μετά, ενώ στο instagram προφίλ shiplapandshells υπάρχουν πολλές ακόμη φωτογραφίες τόσο του εσωτερικού όσο και κήπου από όλες τις εποχές του χρόνου. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ