2022-10-29 11:00:25
Φωτογραφία για Από ένα μουντό έπιπλο σε ένα ξεχωριστό παιδικό κομοδίνο
Συχνά ο μοναδικός τρόπος για να αποκτήσουμε ένα ξεχωριστό έπιπλο με μικρό κόστος είναι απλώς να το ...δημιουργήσουμε. Από ένα παλιό που ήδη διαθέτουμε ή από οικονομικά κομμάτια διαθέσιμα σε καταστήματα - eshops παλιών και μεταχειρισμένων επίπλων.

Αυτό ακριβώς έχει συμβεί με το συγκεκριμένο second hand κλασσικό και μουντό έπιπλο που, με βάψιμο και μεταφορά εικόνας, μετατραπηκε σε ένα ξεχωριστό παιδικό κομοδίνο. 

Τα συνήθως μπρονζέ μεταλλικά πόμολα συρταριών - ντουλαπιών σε έπιπλα αυτού του στυλ είναι από τα στοιχεία που τους προσδίδουν ακόμη πιο κλασσικό ύφος, όμως είναι εύκολο να αντικατασταθούν ακόμη και αν χρειάζεται να κλειστούν οι δύο τρύπες πάνω στο έπιπλο και να αντικατασταθούν με μία.

Θα το κάνετε  με ξυλόστοκο που είτε σε σκόνη που αραιώνεται με νερό είτε με την μορφή έτοιμης πάστας διατίθεται σε όλα τα καταστήματα με υλικά βαψίματος - είδη κιγκαλερίας.


Αφού ο στόκος στεγνώσει ακολουθεί ελαφρό τρίψιμο, επανάληψη της διαδικασίας αν χρειάζεται και ξανά τρίψιμο, έως το σημείο με τις τρύπες να είναι εντελώς λείο και επίπεδο. 

Ακολουθεί  το βάψιμο του επίπλου.

Αν χρησιμοποιήσετε χρώμα κιμωλίας δεν απαιτείται καμιά προεργασία, ακόμη και αν το έπιπλο είναι λουστραρισμένο.

Αν επιλέξετε κοινό χρώμα για ξύλο θα πρέπει να προηγηθεί το πέρασμα του επίπλου με αστάρι. 

Στην συγκεκριμένη εφαρμογή έχει χρησιμοποιηθεί ροζ χρώμα κιμωλίας για το σύνολο του επίπλου και στην συνέχεια, με την βοήθεια προστατευτικής ταινίας, έχουν δημιουργηθεί οι ρίγε στα δύο πλαϊνά μέρη με άσπρο χρώμα.  

Αφού το χρώμα στεγνώσει πλήρως και κατά προτίμηση την επόμενη μέρα ακολουθεί η προσθήκη του χάρτινου σχεδίου. 

Στο συγκεκριμένο έπιπλο έχει επιλεγεί ένα ειδικό tranfer paper σε παιδικό σχέδιο. 

Τα χαρτιά αυτής της μορφής στην εγχώρια αγορά δεν είναι τόσο διαδεδομένα αν δε θελήσετε να τα προμηθευτείτε από eshops του εξωτερικού, το κόστος είναι αρκετά μεγάλο. 

Όμως το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με την χρήση ενός χαρτιού Decoupage ή και κάθε σχεδίου - εικόνας τυπωμένο σε εκτυπωτή laser και με την βοήθεια ενός tranfer glaze (βερνίκι μεταφοράς εικόνας), που θα βρείτε σχεδόν σε όλα τα καταστήματα με καταστήματα με είδη για Decoupage και DIY - Κατασκευές. 

Τελευταίο στάδιο της διαδικασίας το πέρασμα του επίπλου με 1-2 χέρια προστατευτικό βερνίκι και το άνοιγμα τρυπών στα κατάλληλα σημεία ώστε να προστεθούν μονά πομολάκια. 

Και σε βαμμένα χρώματα κιμωλίας έπιπλα το διαφανές προστατευτικό βερνίκι μπορεί να αντικαταστήσει το τελικό φινίρισμα  με κερί, ειδικά σε επιφάνειες σκληρής καθημερινής χρήσης. 

Στο συγκεκριμένο έπιπλο έχουν επιλεγεί διαφανή γυάλινα πόμολα, ιδιαίτερα "διακριτικά", έτσι που το το ήδη διακοσμημένο με το χαρτί έπιπλο να "παραφορτωθει" όπως θα συνέβαινε αν είχε επιλεγεί ένα διαφορετικού σχεδίου πόμολο.  

Η διαφορά του "πριν" με το "μετά" είναι πασιφανής και πραγματικά εντυπωσιακή!

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

confessionsofaserialdiyer.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ