2022-10-31 11:48:06
Φωτογραφία για DIY κατασκευές για χριστουγεννιάτικα Bazaar ή για δώρα, από απλά και οικονομικά υλικά
Μετά τα δύο χρόνια που λόγω πανδημίας, μαζί με όλες τις εκδηλώσεις, ακυρώθηκαν και τα περισσότερα Χριστουγεννιάτικα Bazaar φέτος σωματεία, σύλλογοι, οργανισμοί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σχολεία κλπ. θα διοργανώσουν και πάλι χριστουγεννιάτικες αγορές και οι DIY κατασκευές από απλά και οικονομικά υλικά είναι οι καταλληλότερες για την συγκεκριμένη χρήση. 

Η επιλογή των χειροποίητων κατασκευών για χρήση σε Bazzar προσανατολίζεται κατά βάση σε οικονομικά αντικείμενα όπως στολίδια, μικροδωράκια, διακοσμητικά αλλά και χρηστικά είδη τα οποία για να μπορούν να διατεθούν σε καλές τιμές, ώστε να είναι προσιτά σε όσο περισσότερους από τους επισκέπτες τέτοιων αγορών, είναι λογικό ότι θα πρέπει πρωταρχικά να έχουν δημιουργηθεί από κατά το δυνατόν οικονομικότερα υλικά, χωρίς όμως αυτό να μειώνει την αισθητική τους.

Στην πραγματικότητα ο "πάγκος" ενός χριστουγεννιάτικου Bazaar μπορεί θαυμάσια να στηθεί και μονο με DIY αντικείμενα  φτιαγμένα αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υπό την ευρεία έννοια υλικά, από "σκουπίδια" και "άχρηστα" που όλοι διαθέτουμε στο σπίτι μας, πλαισιωμένα και με κάποιες δημιουργίες από απλά φυσικά υλικά ή πολύ οικονομικά  έτοιμα αντικείμενα του εμπορίου τα οποία με μικρό σχετικά κόπο, ελάχιστο κόστος και πολύ περισσότερη ...φαντασία μπορούν να αποκτήσουν μια εντελώς διαφορετική, "καλλιτεχνική" και γιορτινή όψη.  



1
. Κατασκευές από αποξηραμένα φρούτα - μπαχαρικά

Οικονομικές και εύκολες κατασκευές που σε ένα Bazzar μπορούν να διατεθούν είτε μεμονωμένα είτε σε συσκευασίες πολλών τεμαχίων, για τα μικρά αντικείμενα π.χ κρεμαστά στολίδια για το δέντρο. 



Οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί, μπορούν ταυτόχρονα να μετατραπούν και σε "αρωματικά" διακοσμητικά χρησιμοποιώντας κυρίως πορτοκάλι και κανέλες, ενώ κάθε ιδέα με κανέλες μπορεί, για μείωση του κόστους, να υλοποιηθεί και με  ξυλαράκια-κλαδάκια δέντρων. 

Δείτε εδώ πως ακριβώς θα αποξηράνετε φρούτα για χρήση σε κατασκευές.   

2. Στολίδια από ζύμη ή πηλό

Μικρά κρεμαστά στολίδια ή και μεγαλύτερες κατασκευές που είτε στην φυσική λευκή μορφή τους είτε βαμμένα, μεμονωμένα ή σε συσκευασίες πολλών τεμαχίων, είναι σίγουρο  πως θα εντυπωσιάσουν. 

Η συγκεκριμένη ζύμη, το τελικό αποτέλεσμα της οποίας προσομοιάζει πολύ με λευκό πηλό ή πορσελάνη, είναι η οικονομικότερη πρώτη ύλη για αυτήν την χρήση και ιδιαίτερα πρακτικός τρόπος για να κατασκευάσετε και γούρια.

Φυσικά τετοιες κατασκευές μπορούν να δημιουργηθούν και με έτοιμο λευκό πηλό και με την ίδια ακριβώς διαδικασία σε ό,τι αφορά τα πρόσθετα στοιχεία - σχέδια.

Δείτε εδώ πως ακριβώς θα τα φτιάξετε. 

3. Χριστουγεννιάτικα κεριά

Κλασσική βεβαίως επιλογή όμως ο τρόπος που μπορείτε να διακοσμήσετε απλά κεριά, τα  οποία σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε σε οικονομικές τιμές, μπορεί να κάνει την διαφορά.

Αν φυσικά δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία να φτιάξετε εξ΄αρχής εντυπωσιακά χειροποίητα κεριά σε δοχεία.  



Με κάθε είδους χαρτί - χαρτοπετσέτα και την τεχνική του decoupage, κομμάτια υφάσματος, λινάτσα, σπάγγο-σκοινί, αυτοκόλλητες διακοσμητικές ταινίες κλπ. μπορείτε να αλλάξετε εντελώς όψη και στο πιο απλό κερί. 

Απλώνοντας μια στρώση ατλακόλ και ...κυλώντας στην συνέχεια το κερί σε συνθετικό χιόνι ή αλάτι θα τα κάνετε να μοιάζουν ...χιονισμένα, απλώς κολλώντας περιμετρικά της επιφάνειάς τους κανέλες ή ξυλαράκια και προσθέτοντας ένα μικρό στολίδι γίνονται τα ...απόλυτα χριστουγεννιάτικα κεριά κλπ. 



4. Σημειωματάρια - HμερολόγιαΕκτός από τα κατά παραγγελία τέτοια προϊόντα, με χρονολογία και τα λογότυπα του φορέα που διοργανώνει το Bazaar, πολύ  ιδιαίτερα είναι και τα χειροποίητα που μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας έτοιμα ημερολόγια ή απλά ρολό χαρτιού αποδείξεων που θα βρείτε σε βιβλιοχαρτοπωλεία. 

Αρκεί σε μια βάση από ξύλο ή και σκληρό χαρτόνι επενδυμένη με κάθε είδους ύφασμα ή χαρτί  να κολλήσετε ένα μικρό επιτραπέζιο ή επιτοίχιο ημερολόγιο ή να προσαρμόσετε ένα ρολό αποδείξεων για χρήση ως σημειωματάριο.

Μικρα ξύλα κοπής για την κουζίνα, αυτοκόλλητο μαυροπίνακα και πολύχρωμα υφάσματα - χαρτιά είναι επίσης στοιχεία που μπορούν να συνδυαστούν σε κατασκευές αυτής της μορφής. 

Δείτε και εδώ ιδέες - προτάσεις για DIY χειροποίητα ημερολόγια. 



5. Στολίδια-διακοσμητικά από ξυλαράκια-κορμούς

Όχι μόνο τα μικρά στολίδια τέτοιας μορφής αλλά και μεγαλύτερες συνθέσεις από λίγο μεγαλύτερους κορμούς που απλώς θα καρφώσετε μεταξύ τους ή θα τους κολλήσετε μια μια ισχυρή κόλλα μπορούν να μετατραπούν σε πολύ ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με την προσθήκη φυσικών ή υφασμάτινων στοιχείων.  



Δείτε εδώ πολλές παρόμοιες ιδέες για μικρές και μεγαλύτερες κατασκευές. 

6. Χιονόμπαλες σε απλά βάζα

Στις περισσότερες χριστουγεννιάτικες αγορές θα βρείτε τις γνωστές "φασόν" χιονόμπαλες του εμπορίου και όμως δεν είναι καθόλου δύσκολο να τις φτιάξετε με όποιου είδους διακοσμητικά εσείς θέλετε, βάφοντας - διακοσμώντας και τα καπάκια των βάζων με όποιον τρόπο σας αρέσει ή και γράφοντας στο κάτω μέρος τους ακόμη και με απλό ανεξίτηλο μαρκαδόρο την χρονολογία, το όνομα του συλλόγου-σωματείου κλπ. 

Είναι μια εύκολη και οικονομική κατασκευή, μπορεί να δημιουργηθεί με βαζάκια μικρά ή και μεγαλύτερου μεγέθους και ιδιαίτερα κατάλληλη για Bazaar συλλόγων-σωματείων με αντικείμενο σχετικό με παιδιά, που είναι σίγουρο ότι η διαδικασία κατασκευής τους θα τα ενθουσιάσει.

Δείτε εδώ πως ακριβώς θα τις φτιάξετε.

7. Κηροπήγια - φαναράκια από γυάλινα βάζα

Σχεδόν όλες οι DIY κατασκευές από απλά γυάλινα βάζα μπορούν να μετατραπούν σε χριστουγεννιάτικες και ανάλογα με την τιμή που θα τις διαθέσετε μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος των βάζων αλλά και τα πρόσθετα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε. 

Σε συνδυασμό με ένα κομματάκι δαντέλας, δύο κουκουνάρια και λίγο συνθετικό χιόνι ή αλάτι, ένα απλό γυάλινο "σκουπίδι" μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ όμορφο γιορτινό κηροπήγιο  που αποκλείεται να περάσει απαρατήρητο.



Αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους και πολύ κοινά υλικά όπως χαρτί, υφασμάτινα κουρελάκια, χρώμα, χαρτί περιοδικών κλπ. τα γυάλινα βάζα κουζίνας ή αυτά από συσκευασίες τροφίμων μπορούν να μετατραπούν σε πολύ όμορφα αντικείμενα για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.  

Δείτε εδώ πολλές ακόμη παρόμοιες κατασκευές από γυάλινα βάζα.  



8. Γιορτινές κατασκευές με βότσαλα

Πολύ ιδιαίτερες κατασκευές που σε σχέση με άλλα αντικείμενα που συνήθως διατίθενται σε χριστουγεννιάτικες αγορές παρουσιάζουν κι ένα κάποιο ...εικαστικό ενδιαφέρον. 



Οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές με βότσαλα για χρήση σε γιορτινά Bazzar μπορούν να πάρουν πολλές διαφορετικές όψεις ανάλογα τόσο με το κοινό στο οποίο θα απευθύνονται όσο και την ηλικία αυτών που θα τις κατασκευάσουν Έτσι πχ στο Bazaar ενός σχολείου, ενός σωματείου-συλλόγου με αντικείμενο συναφή με ανήλικους κλπ  οι κατασκευές αυτές μπορούν να ζωγραφιστούν από τα ίδια τα παιδιά και να αποκτήσουν ακόμη πιο ιδιαίτερη αξία. 

Δείτε εδώ πολλές ακόμη σχετικές ιδέες και λεπτομέρειες για την κατασκευή τους. 



9. Διακοσμητικά δέντρα & στολίδια από χαρτί

Ακόμη και ένας απλός κώνος από χαρτόνι πάνω στον οποίο θα κολλήσετε λωρίδες χαρτιού περιτυλίγματος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο ...μινιατούρα. 

Ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξετε να "συνθέσετε" ένα τέτοιο διακοσμητικό και τα χρώματα χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε μια τέτοια κατασκευή μπορεί να αποκτήσει πολλές διαφορετικές όψεις, ενώ από απλό χαρτόνι μπορούν να δημιουργηθούν και μεγαλύτερα δέντρα  και γιορτινά στοιχεία κατάλληλα και για να διακοσμήσετε τον χώρο του Bazaar με πραγματικά ξεχωριστό τρόπο. 



Γενικά οι κατασκευές-στολίδια με χαρτί είναι από τις απλούστερες χριστουγεννιάτικες κατασκευές και κάθε ιδέα μπορεί να ...σμικρυνθεί ή να ...μεγενθυθεί ανάλογα με τις ανάγκες σας. 

Δείτε εδώ πολλές ιδέες για χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί και εδώ   χάρτινα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε πολλές ...εκδοχές και μεγέθη. 



10. Χριστουγεννιάτικα στολίδια - διακοσμητικά  από σκοινί

Ακόμη ένα απλό και οικονομικό υλικό με το οποίο με διάφορους τρόπους μπορούν να δημιουργηθούν πολύ ιδιαίτερα στολίδια δέντρου και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. 

Χαρτόνι πχ ένα απλός χάρτινος κώνος για την κατασκευή ενός δέντρου, ξυλαράκια, φελιζόζ ή μεταλλικά στοιχεία πχ κουπ πατ μπισκότων σε γιορτινά σχέδια, είναι κάποια από τα αντικείμενα που η επένδυσή τους με κάθε είδους σπάγγο - σκοινί θα τα μετατρέψει σε ...στολίδια. 

Ο πιο απλός τρόπος για να κολληθεί στέρεα το σκοινί πάνω σε κάθε είδους υλικό είναι το πιστόλι σιλικόνης 

11. Koύπες με ζαχαρωτά

Δεν χρειάζεται να είναι ...γαβάθες :) και σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε μικρές-μέτριου  απλές άσπρες κούπες σε σε πολύ οικονομικές τιμές.

Στην εξωτερική τους πλευρά με ειδικό χρώμα ή μαρκαδόρους για πορσελάνη απλώς ζωγραφίστε ή ....ξεπατικώσετε ένα απλό γιορτινό σχέδιο.  



Μπορούν βεβαίως να χρησιμοποιηθούν και οικονομικές κούπες με χριστουγεννιάτικα σχέδια, ενώ με  τους ίδιους μαρκαδόρους κατά την διάρκεια του Bazaar μπορεί να γράφεται πάνω στην κούπα το όνομα που ίσως επιθυμεί ο κάθε αγοραστής ή γιορτινές ευχές.  

Όπως οι κούπες και μικρά πήλινα γλαστράκια μπορούν να αποτελέσουν παρόμοιας μορφής "συσκευασία" και να διατίθενται μαζί με κάποιο γλύκισμα, μπισκότα, σοκολατάκια κλπ. 



12. Κατασκευές από τσόχα

Εξαιρετικά ιδιαίτερα και πολύ όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά από τσόχα που μπορούν και να συνδυαστούν σε διάφορων ειδών διακοσμητικές συνθέσεις με ξύλο, κουκουνάρια, σκοινί, κλπ. 



Δεν σας χρειάζεται ραπτομηχανή, η τσόχα είναι από τα υφάσματα που ειδικά σε αυτού του μεγέθους τις μικρές κατασκευές είναι ομορφότερη αν η "ραφή" που θα ενώνει τα  κομμάτια είναι φτιαγμένη από αραιές βελονιές με το χέρι και με κλωστή χρώματος που θα την κάνει έντονα ευκρινή.  



Για να γεμίσετε τέτοια στολίδια χρησιμοποιείστε απλό βαμβάκι και για τον γενικότερο στολισμό τους κουμπιά, χρωματιστές κλωστές, τρέσσες, ξυλαράκια ή κανέλες, διαφορετικά κομμάτια τσόχας σε διάφορες αποχρώσεις κλπ.

Δείτε εδώ πως ακριβώς θα φτιάξετε χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τσόχα. 



13.Γιορτινά  ...κονσερβοκούτια 

Εξαιρετική και εντελώς "δωρεάν" πρώτη ύλη για κατασκευές. 



Με χρώμα, χαρτί ή ύφασμα θα δώσετε σε κάθε τύπου κονσερβοκούτι όποια μορφή θέλετε και θα τα μετατρέψετε από γλαστράκια, κηροπήγια ή βάζα έως πολύ ιδιαίτερα φαναράκια με χριστουγεννιάτικα σχέδια. 



Ανάλογα με την επεξεργασία που θα υποστεί η εξωτερική τους επιφάνεια μπορούν να γίνουν από ένα απλό βαζάκι - κασπώ έως ένα ιδιαίτερης αισθητικής "παλαιωμένου" ύφους αντικείμενο, με γιορτινό θέμα, αν τα επεξεργαστείτε με χρώμα, decoupage, προσθέτοντας υφασμάτινα στοιχεία ή φυσικά στοιχεία κλπ. 



Από τις πιο διασκεδαστικές και οικονομικές κατασκευές και τα φαναράκια που μπορείτε να φτιάξετε με κάθε μεγέθους τενεκεδένιο κουτί και σχηματίζοντας με τις τρύπες χριστουγεννιάτικα μοτίβα όπως αστέρια, καμπάνες, κεράκια κλπ. Ο συγκεκριμένος τύπος κατασκευής είναι ιδιαίτερα όμορφος και για στολισμούς εξωτερικών χώρων με την προσθήκη μιας σειράς led.  

Δείτε εδώ πως ακριβώς θα τα φτιάξετε. 



____________________

Aυτές είναι φυσικά κάποιες μόνο από τις ...αμέτρητες προτάσεις χειροποίητων αντικειμένων προς σε χριστουεννιάτικες αγορές όπως βεβαίως και για κατασκευές για προσωπική χρήση, για δώρα ή γιορτινή διακόσμηση και με βασικό κριτήριο επιλογής τα απλά και οικονομικά υλικά και την όσο πιο εύκολη διαδικασία κατασκευής, αναλογικά με την αισθητική του αποτελέσματος. 

ΕΔΩ θα βρείτε πλήθος ακόμη ιδέες για απλές και πιο σύνθετες Χριστουγεννιάτικες DIY - Κατασκευές από κάθε είδους υλικό.   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ