2022-11-08 23:13:02
Φωτογραφία για Συνδέσμος Αιτωλοακαρνάνων ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ: Η σήραγγα Κλόκοβα να λάβει την ονομασία του Προστάτη μας, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.



      Την Τρίτη στις 2 Νοεμβρίου 2022, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων "ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ" κ. Χρήστος Σιάσος, επισκέφτηκε στο Γραφείο του, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. 

Ο κ. Σιάσος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις νεότερες εξελίξεις προκειμένου η σήραγγα Κλόκοβα να λάβει την ονομασία του Προστάτη μας, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.  Ο Αρχιεπίσκοπος, άκουσε με μεγάλη προσοχή τις ενέργειες του Συνδέσμου, για το σκοπό αυτό.

 Από το 2018 δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. Ο κ. Σιάσος κατέθεσε στον Διευθυντή του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, την επιστολή με αριθ. Πρωτ.  269604/01-09-22, που βρίσκεται μαζί με το φάκελο στο Γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών προς διευκόλυνση των ενεργειών του.

Να θυμίσουμε ότι, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» ο Δήμος Αγρινίου, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, Ο ΦΩΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ» με μεγάλη επιτυχία και έκδοση ψηφίσματος.  Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έστειλε ΟΜΟΦΩΝΗ πρόταση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Τα μέλη του Συνδέσμου έλαβαν υποστηρικτικές επιστολές από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο καθώς και από τον πρώην ΠτΔ κ. Παυλόπουλο.

Ο Σύνδεσμος, στις 4 Νοεμβρίου 2019 είχε αποστείλει σχετικό φάκελο στον Υπουργό Υποδομών και  επανάλαβε το ίδιο και στις 10 Αυγούστου 2020. 

Τον Αύγουστο του 2022 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών για το ίδιο θέμα.

Το λόγο τώρα έχει ο κ. Υπουργός.   Περιμένουμε !!!

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ