2022-11-08 23:04:21
Φωτογραφία για Μετατροπή μιας φθαρμένης παλιάς συρταριέρας σε ένα πολύ όμορφο έπιπλο
Μια κλασική και ταλαιπωρημένη από τον χρόνο ξύλινη συρταριέρα, αντί να πεταχθεί, μεταμορφώνεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι σύγχρονης  αισθητικής κατάλληλο για κάθε χώρο.  

Πρώτο βήμα η αλλαγή του ενιαίου κάτω μέρους,  ένα πολύ συνηθισμένο στοιχείο των παλιών επίπλων αυτού του τύπου.

Αφού με την βοήθεια χάρακα μαρκαριστεί το σημείο που πρέπει να αφαιρεθεί, κόβεται με σέγα το κεντρικό κομμάτι του ενιαίου ξύλου και με τριβείο ή γυαλόχαρτο λειαίνεται το σημείο του κοψίματος. 

Με αυτή την αλλαγή το έπιπλο αποκτά πολύ πιο κομψή εμφάνιση και δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι στηρίζεται σε δύο φαρδιά και λοξά πόδια. 

Ακολουθεί η συντήρηση της κεντρικής επιφάνειας.

Σε όχι μασίφ έπιπλα αυτής της μορφής η αποκόλληση του καρφωμένου τμημάτων είναι η πιο συνήθης φθορά που όμως, αν το ξύλο δεν έχει σπάσει, επιδιορθώνεται. 

Αφού αφαιρεθούν οι πρόκες στα προβληματικά σημεία τοποθετείται ξυλόκολλα στο εσωτερικό μέρος της ένωσης. 


Με σφιγκτήρες περιμετρικά και κάποια βαριά αντικείμενα πάνω στο έπιπλο, για μερικές ώρες ή και μια ολόκληρη νύχτα, το ξύλο συγκρατείται στην θέση του μέχρι η κόλλα να στερεοποιηθει πλήρως. 

Επόμενο και κύριο στάδιο της μετατροπής το βάψιμο, για το οποίο έχουν ακολουθηθεί διαφορετικοί διαφορετικοί τρόποι - τεχνικές στον βασικό σκελετό του επίπλου και στα συρτάρια

Η πρόσοψη των συρταριών τρίβεται με τριβείο μέχρι να αφαιρεθεί πλήρως το αρχικό λούστρο-χρώμα και το ξύλο να αποκτήσει την φυσική του υφή και απόχρωση.

Στην συνέχεια με πινέλο ή ένα μαλακό πανί απλώνεται τζελ βερνίκι εμποτισμού σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση φυσικού ξύλου. 

Τα βερνίκια εμποτισμού δεν δημιουργούν κρούστα, δίνουν απολύτως ματ-σατινέ αποτέλεσμα και εκτός του χρωματισμού προστατεύουν και αδιαβροχοποιούν τις ξύλινες  επιφάνειες, μπορούν όμως να εφαρμοστούν μόνο σε ακατέργαστο - άβαφτο ξύλο. 

Το υπόλοιπο τμήμα του επίπλου βάφεται με χρώμα κιμωλίας σε μια γλυκιά μπεζ-καφέ απόχρωση. 

Στα πλαϊνά μέρη των συρταριών έχει εφαρμοστεί ένα γεωμετρικό στένσιλ, με το ίδιο χρώμα κιμωλίας. 

Τελευταία  πινελιά  η αλλαγή στα πομολάκια, μια λεπτομέρεια ιδιαίτερα σημαντική για την τελική όψη κάθε επίπλου με συρτάρια/ντουλάπια. 

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα εντελώς ...νέο έπιπλο, ταιριαστό με κάθε διακοσμητικό στυλ και χώρο.

Μεταχειρισμένα έπιπλα αυτού του τύπου διαθέτουν σχεδόν πάντα τα καταστήματα και ehsops παλιών επίπλων σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές και πραγματικά ο συγκεκριμένος τρόπος βαψίματος, που δεν απαιτεί την χρήση καμιάς εξειδικευμένης τεχνικής, μπορεί να υλοποιηθεί ακόμη και από εντελώς ερασιτέχνες  σε παρόμοια εγχειρήματα εύκολα και σε πολύ μικρό χρόνο.

Στην συγκεκριμένη ...μεταμόρφωση καθοριστικής σημασίας για την αισθητική του νέου επίπλου είναι η αλλαγή - κόψιμο στο κάτω μέρος του, κάτι που αν δεν μπορείτε να κάνετε οι ίδιοι απλως αποτανθείτε σε ένα ξυλουργείο. 

https://www.chromobil.gr/p/aqualasur-gel-total-care-verniki-empotismoy-vernilac

ΠΗΓΗ:

salvagedinspirations.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ