2022-11-09 16:55:23
Φωτογραφία για Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την Ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη.



Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την Ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη

Συνέντευξη τύπου του Κώστα Λύρου την Πέμπτη

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022  θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή και η Ενθρόνιση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με το τελετουργικό η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, Μάρκου Μπότσαρη στις 16:00 μ.μ. όπου  έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος για το χαρμόσυνο αυτό γεγονός.

Μετά την υποδοχή ακολουθεί προσφώνηση από το Δήμαρχο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού.

Εν συνεχεία θα σχηματιστεί πομπή η οποία θα κατευθυνθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος όπου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη.

Άγημα από το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, η  Δημοτική Φιλαρμονική  «Χρήστος Καψάλης» και  ο Μουσικός Όμιλος Μεσολογγίου ''Ιωσήφ Ρωγών" θα αποδώσουν τις δέουσες τιμές ενώ στην πομπή θα συμμετέχουν σημαιοφόροι Γυμνασίων και Λυκείων, τμήμα του ιστορικού  συλλόγου απ' τους Άη - Συμιώτες   και αντιπροσωπείες με παραδοσιακές  φορεσιές   από όλους  τους   συλλόγους  του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Οι δρόμοι από τους οποίους θα διέλθει η πομπή είναι:

·         Χαριλάου Τρικούπη

·         Λόρδου Βύρωνος

·         Ραζηκότσικα

·         Χρυσόγελου

·         Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος  προσκαλεί όλους τους Δημότες να παραστούν και να ευχηθούν στο νέο Μητροπολίτη, για την επιτυχία του εκκλησιαστικού έργου και της ποιμαντορίας του ενώ την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022  και ώρα 13.00  θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ