2022-11-10 21:28:38
Φωτογραφία για Συνάντηση γραμματέων ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δ. Στρατούλη - Μ.Τσίχλη και του μέλους της ΠΓ Κ. Ήσυχου με πρέσβη Κούβας

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση των γραμματέων της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δ. Στρατούλη και Μ. Τσίχλη  και του μέλους της Π.Γ της Κ. Ήσυχου με τον Πρέσβη της Κούβας στην Αθήνα Άραμις Φουέντες Ερνάντες.

Οι Δημήτρης Στρατούλης και η Μαριάνα Τσίχλη γραμματείς της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και ο  Κώστας Ήσυχος μέλος της Π.Γ. της συναντήθηκαν σήμερα 10/11/2022) στα γραφεία της πρεσβείας της Κούβας στην Αθήνα με τον πρέσβη της Άραμις Φουέντες Ερνάντες

Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαιτέρα εγκάρδιο, φιλικό και συντροφικό κλίμα, οι εκπρόσωποι της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ καταδίκασαν τον πιο πολύχρονο, απάνθρωπο και παράνομο αποκλεισμό στην σύγχρονη ιστορία (62 χρόνια) κατά της Κούβας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της. 

 Εκφράσανε την αλληλεγγύη τους στο λαό της Κούβας, στην επανάσταση και στο Κ.Κ. Κούβας, στην προσπάθεια τους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, που προκαλεί αυτός ο καθολικός αποκλεισμός σε βάρος της χώρας τους, αλλά και στις αλλαγές που προωθούν για να στηρίξουν και να ενισχύσουν τον σοσιαλισμό στην Κούβα. 

Ανέφεραν ότι ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων ΕΛΛΑΔΑΣ- ΚΟΥΒΑΣ σε όλα τα επίπεδα (πολιτισμός, εμπόριο, μεταφορές , επιστημονική συνεργασία )

Εξέθεσαν, επίσης, στον πρέσβη της Κούβας τις θέσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, την οικονομικοκοινωνική κατάσταση, καθώς και τις προγραμματικές προτάσεις της για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων του ελληνικού λαού.  

Επισήμαναν ιδιαίτερα τον αντικοινωνικό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τα προβλήματα επιβίωσης που οι πολιτικές της λιτότητας, της ακρίβειας, της φτώχειας, της απόλυτης πρόσδεσης της χώρας μας στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, που αυτή εφαρμόζει, προκαλούν στο λαό.

Επίσης του ανέπτυξαν την ενωτική πρότασή της για κινηματική, πολιτική και εκλογική συνεργασία των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά και των άλλων δυνάμεων της αριστεράς χωρίς κανένα αποκλεισμό, για το σχηματισμό ενός αγωνιστικού μετώπου που θα στηρίζει τα αιτήματα του εργαζόμενου λαού και θα ασκεί αντιπολίτευση στις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές από όπου κι αν προέχονται.

Τέλος, στα πλαίσια των προτάσεων μας, δεσμευτήκαμε να αναλάβουμε κινηματικές, κοινωνικές, πολιτικές πρωτοβουλίες στα πλαίσια εκδηλώσεων, ξεκινώντας με μία τέτοια στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, ώστε να προβληθούν οι χώρες και λαοί που πρωτοστατούν σε αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες για αξιοπρέπεια και λευτεριά, ενώ βρίσκονται σε παράνομες εγκληματικές και παράνομες κυρώσεις, εκτός διεθνούς δικαίου, όπου η Κούβα, η Βενεζουέλα και Παλαιστίνη, ανάμεσα σε άλλες χώρες, καταλαμβάνουν πρωταγωνιστικούς ιστορικούς και ηρωικούς ρόλους.

Αθήνα 10/11/2012

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ