2022-11-10 21:47:08
Φωτογραφία για Αντάρτες πυρπολούν τρένο καύσιμων της Ρωσίας
Ο πόλεμος στους σιδηροδρόμους εντείνεται. Μια άλλη σιδηροδρομική επίθεση σημειώθηκε στη Ρωσία, όπου ένα φορτηγό τρένο που μετέφερε καύσιμα που κινούνταν προς το μέτωπο του ουκρανικού πολέμου πυρπολήθηκε. Την επίθεση ανέλαβε η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας, μια στρατιωτική ομάδα που αποτελείται από αποστάτες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

 Νίκος Παπατόλιος

Η επίθεση στα βαγόνια καυσίμων έγινε στο Αικατερινούπολη. Ωστόσο, η ακριβής τοποθεσία είναι άγνωστη. Σύμφωνα με τη λεγεώνα των εθελοντών, η δράση πραγματοποιήθηκε στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα τη νύχτα μεταξύ 4 και 5 Νοεμβρίου. Δεν αναφέρθηκαν θύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι ακτιβιστές θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας εάν συλληφθούν.

Το περιστατικό συνέβη μόλις λίγες ημέρες αφότου μια άλλη αντάρτικη ομάδα, το κίνημα Stop The Wagons, κατέστρεψε ένα σιδηροδρομικό τμήμα κοντά στο Novozybkov, κοντά στα ρωσικά σύνορα με τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, χρησιμοποιώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας

Η ακτιβιστική ομάδα Freedom of Russia Legion ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Τα μέλη του είναι κυρίως αποστάτες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που συνεργάστηκαν με άλλους Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές και εντάχθηκαν στην ουκρανική πλευρά.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ