2022-11-12 20:26:38
Φωτογραφία για Περιφράχθηκε και η παιδική χαρά του Μύτικα. Προς πιστοποίηση για πρώτη φορά οι παιδικές χαρές του Δήμου Ξηρομέρου.

 





 πηγή: http://mytikaspress.blogspot.com

 

      Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψη μας στον Μύτικα, την τοποθέτηση περίφραξης στη παιδική χαρά, που πρόσφατα αναβαθμίστηκε.

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση 14 παιδικών χαρών του Δήμου Ξηρομέρου, προϋπολογισμού 212.000 €, με το έργο: «Προμήθεια - Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ξηρομέρου», με χρηματοδότηση από το Φιλόδημος ΙΙ και εκκρεμεί η πιστοποίηση τους.

Ο εξοπλισμός που τοποθετήθηκε είναι πιστοποιημένος, αλλά για να λάβει μία παιδική παιδική χαρά πιστοποίηση απαιτούνται και άλλα πράγματα εκτός από την πιστοποίηση του εξοπλισμού, με κυριότερο την κατάλληλη περίφραξη της (πιστοποιημένη), κάτι που σε αυτή την μελέτη του Φιλόδημος ΙΙ για συνολικά 14 παιδικές χαρές, που ήταν ήταν μόνο για προμήθεια - τοποθέτηση, δεν προβλεπόταν περιφράξεις, μιας και το ποσό ήταν πολύ μικρό.


Η Δημοτική Αρχή ενέγραψε στον προϋπολογισμό ένα αρκετά καλό ποσό από το Ταμείο του Δήμου για να καλύψει αυτή την έλλειψη, το οποίο Ταμείο με τη χρηστή διαχείριση, διαθέτει πλέον χρήματα και δεν είναι βαρέλι που ξύνεις τον πάτο του, όπως το παρέδωσαν οι διοικούντες του ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ''. Τα χρήματα αυτά αφορούν την αναβάθμιση και των υπόλοιπων παιδικών χαρών των χωριών, που δεν ήταν μέσα στις 14, αλλά και για την προσθήκη των περιφράξεων και των υπολοίπων που απαιτούνται, ώστε να πιστοποιηθούν όλες για πρώτη φορά.

Τα προηγούμενα πολλά χρόνια, πολλές χιλιάδες ευρώ ξοδεύτηκαν, ταμεία άδεια και χρέη φανερά και κρυφά κάποιοι παρέδωσαν, αλλά πιστοποιημένες παιδικές χαρές, δεν κατόρθωσαν να παραδώσουν ποτέ.

Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα και το συγκεκριμένο θέμα να λυθεί με την παρούσα δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη, και αυτό θα είναι ένα πραγματικό γεγονός και όχι μία άποψη.

Η πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών του Δήμου είναι απαραίτητη και επιβάλλεται. Είναι μία κοινωνική παροχή που δικαιούνται να την έχουν και τα μικρά παιδιά του Δήμου Ξηρομέρου και θα πρέπει να τρέξει χωρίς καθυστέρηση.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ