2022-11-13 12:38:21
Φωτογραφία για Το «Λούνα Παρκ» ανακύκλωσης την Τρίτη στο Μεσολόγγι για την εξοικείωση των παιδιών με την ιδέα της ανακύκλωσης.



 

    Μετά και την επέκταση της ανακύκλωσης σε περισσότερα σημεία σε όλες τις Δ.Ε του δήμου μας,  η Δημοτική Αρχή ξεκινά μια σειρά από δράσεις ανακύκλωσης - προστασίας του περιβάλλοντος διαδίδοντας το μήνυμα και τη σημασία της ανακύκλωσης σε όλους τους δημότες και κυρίως στα παιδιά.

Εναρκτήρια εκδήλωση αυτών των δράσεων συνιστά το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης που την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 9:30 – 13:00 π.μ. έρχεται στον προαύλιο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Μεσολογγίου με στόχο την ευαισθητοποίηση   των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση

Η εκπαιδευτική αυτή δράση, που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου και την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης,, αποτελεί μια πρωτότυπη και διαδραστική εκδήλωση που αποσκοπεί στην εξοικείωση των παιδιών με την ιδέα της ανακύκλωσης ώστε με τη σειρά τους να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή.

Παράλληλα τα παιδιά εκπαιδεύονται στην ορθή χρήση του μπλε κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Στη δράση θα συμμετέχουν πάνω από 400 μαθητές από Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ