2022-11-14 17:24:45
Φωτογραφία για Σύγχρονες χτιστές κουζίνες με μικροτσιμέντο
Το κυριότερο στοιχείο που διαφοροποιείται ανά εποχές στην διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων και διαμορφώνει τις εκάστοτε "δημοφιλείς τάσεις", εκτός βεβαίως των αποχρώσεων, είναι τα διαφορετικά και σε πολλές περιπτώσεις πρωτοποριακά  υλικά κατασκευής επιφανειών - αντικειμένων. 

Το μικροτσιμέντο είναι  ένα τέτοιο νέας τεχνολογίας υλικό με το οποίο, εκ των άλλων, μπορούν να διαμορφωθούν χτιστές κουζίνες με απόλυτα σύγχρονη  αισθητική.

Το μικροτσιμέντο δεν είναι  υλικό δόμησης αλλά επίστρωσης, ένα είδος "διακοσμητικού σοβά".

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω σε τσιμέντο, ξύλο, πλακάκι κλπ και σε συνδυασμό με ειδικά βερνίκια να δημιουργήσει μια απολύτως επίπεδη, αντιολισθητική και ιδιαίτερα ανθεκτική στην φθορά και στο νερό επιφάνεια, γι΄αυτό και αρχικά η  χρήση του προοριζόταν για επιστρώσεις τοίχων και δαπέδων επαγγελματικών χώρων. 

Η αντοχή του υλικού, η σχετική ευκολία εφαρμογής του και το ελάχιστο πάχος της επίστρωσης που δημιουργεί και που δεν ξεπερνά τα 2-3mm συνέβαλαν ώστε πλέον το μικροτσιμέντο να προτιμάται ευρέως από αρχιτέκτονες αλλά και interiordesigners για χρήση κουζίνες, μπάνια και δάπεδα ιδιωτικών κατοικιών.  


Ειδικά σε κουζίνες το αποτέλεσμα που δημιουργεί είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερο και προσδίδει απόλυτα σύγχρονη αισθητική σε χτιστές κατασκευές ντουλαπιών, πάγκων κλπ.

Το μικροτσιμέντο  χρωματίζεται και έτσι προσφέρεται σε ποικιλία αποχρώσεων. Για χρήση σε κουζίνες το λευκό -υπόλευκο, το μπεζ, το γκρι και τόνοι ώχρας είναι οι πιο συνήθεις επιλογές, που σε συνδυασμό τόσο με ξύλινα ή inox στοιχεία δημιουργούν ένα ιδιαίτερα καλάισθητο σύνολο. 

Το μικροτσιμέντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίστρωση κάθε είδους χτιστού στοιχείου και επιφάνειας σε μια κουζίνα πχ τοίχους, δάπεδο, ντουλάπια, πάγκοι, νησίδες κλπ 

Καθαρίζεται εύκολα  και είναι απολύτως ανεπηρέαστο από υγρασία - μούχλα.   

Πρόκειται βεβαίως για υλικό η εφαρμογή του οποίου απαιτεί ειδικούς επαγγελματίες, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση όλων των προδιαγραφών και η σωστή εφαρμογή του ανάλογα με την επιφάνεια. 

Η χρήση του σε περισσότερα του ενός στοιχεία μιας κουζίνας πχ σε χτιστά ντουλάπια και δάπεδο ή και σε τοίχους, δημιουργεί αισθητικά μια ομοιομορφία, που δεν επιτυγχάνεται παρά μόνο με την χρήση ξύλου στις ίδιες επιφάνειες. Όμως αφ΄ενός το μικροτσιμέντο  είναι οικονομικότερο σε σχέση με ξύλινες επενδύσεις, δεν απαιτεί κανενός είδους συντήρηση και κυρίως προσφέρεται και για χώρους ιδιαίτερα μοντέρνας αισθητικής. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ