2022-11-16 18:36:32
Φωτογραφία για Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη γέφυρα Κατοχής και στο αντιπλημμυρικό έργο Λεσινίου



      Έργα που εκτελούνται στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη και υπηρεσιακά στελέχη.

 



Συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε τη γέφυρα Κατοχής όπου εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης φθορών για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας ενώ παράλληλα, με την ίδια εργολαβία αντικαθίστανται κατεστραμμένα μεταλλικά στηθαία και τοποθετούνται νέα. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο  του μέτρου «Αποκατάσταση και Λοιπές Εργασίες Γεφυρών αρμοδιότητας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας» με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ.


Επίσης, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τις εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης που εκτελούνται στον ΤΟΕΒ Λεσινίου, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις τάφρους Αγίου Δημητρίου και Γεροπόρου και τα οποία αποσκοπούν στην επαναφορά τους στην αρχική τους κατάσταση, με στόχο την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Οι παραπάνω παρεμβάσεις έχουν σκοπό την προστασία του κτήματος Λεσινίου από παροχές που εισέρχονται από εξωτερικές λεκάνες και άλλες πήγες.

 



«Συνεχίζουμε με ένταση τις πολλές παρεμβάσεις μας στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, αποκαθιστώντας προβλήματα ετών, αλλά και ενισχύοντας την ανθεκτικότητα του τόπου. Διαρκής στόχος μας, η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών, αλλά και η ύπαρξη υποδομών που μπορούν να στηρίξουν τις προσπάθειες ανάπτυξης»δήλωσε ο κ. Φαρμάκης με την ευκαιρία της επίσκεψης.

 

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ