2022-11-17 13:15:05
Φωτογραφία για Ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου τίμησε την Eπέτειο του Πολυτεχνείου
Κώστας Λύρος: «Τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν για την κατοχύρωση του Δημοκρατικού ιδεώδους και συντηρούμε στο νου μας τη μνήμη τους».. Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συμμετέχοντας στον εορτασμό για την 49η Επέτειο της 17ης Νοεμβρίου του 1973, πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2022 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ΤΥΜΒΟ του Κήπου των Ηρώων. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή. Συμμετείχαν σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο, οργανώσεις και φορείς.

Με αφορμή την Επέτειο του Πολυτεχνείου ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος σε μήνυμα του αναφέρει:

«Από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου έχουν περάσει 49 χρόνια το ουσιαστικό μήνυμα πίσω από τα γεγονότα της νύχτας εκείνης της 17ης Νοεμβρίου το οποίο παραμένει διαχρονικό είναι η σημασία της ενότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού της βούλησης του λαού.

Η Δημοκρατία είναι μια θεμελιώδη αρχή του δυτικού πολιτισμού που διασφαλίζει αφενός την κυριαρχία της πλειοψηφίας αλλά προστατεύει σθεναρά το δικαίωμα έκφρασης της μειονότητας, δημιουργώντας τις βάσεις ενός υγειούς πολιτικού συστήματος και μιας πιο ισότιμης κοινωνίας.

Τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν για την κατοχύρωση του Δημοκρατικού ιδεώδους και συντηρούμε στο νου μας τη μνήμη τους».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ