2022-11-20 00:57:21
Φωτογραφία για ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ - ΒΙΤΣΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.



        Με την υπ’ αριθμόν 178 / 2022 απόφαση του διοικητικού εφετείου Πατρών κρίθηκε τελικά παράνομη η απευθείας ανάθεση 900.000€ με έκπτωση 4€ για την αποκατάσταση πρανών στα όχθια της Παλαίρου.  Με την απόφαση αυτή επικυρώθηκε η 9/2022 απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152, για την οποία οι κκ. Αποστολάκης και Βίτσας άσκησαν έφεση, μη θέλοντας να συμμορφωθούν με την ακύρωση της απευθείας ανάθεσης των 900.000€ με έκπτωση 4€.

 



Μάλιστα, η επιμονή του κ. Αποστολάκη και του κ. Βίτσα ήταν τόσο μεγάλη που υπερψήφιζαν συνεχώς την άσκηση προσφυγής ανάκλησης, με τον ορισμό δικηγόρων από την οικονομική επιτροπή, κατά της απόφασης του επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας  που έκρινε παράνομη την απευθείας ανάθεση και προσέφυγαν στο επίπεδο του κλιμακίου του ΕΛΣΥΝ και στη συνέχεια  μάλιστα στην ολομέλεια του Ελεγκτικού συνεδρίου.  Ούτε ο υποψήφιος προσωρινός εργολάβος δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του  έτσι με αυτόν τον τρόπο Ο οποίος έχει 11 συμβάσεις στον Δήμο  Ακτίου - Βόνιτσας άλλες τελειωμένες και άλλες με υπόλοιπο εργασιών .



 

Η στάση τους αυτή είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των έργων με αποκλειστική υπαιτιότητα των κύριων Αποστολάκη και Βίτσα. ΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ.

Συγκεκριμένοι ανάδοχοι με άρθρο 32 παρ 2γ του 4412/16 με απευθείας ανάθεση.

Αλήθεια, κύριε Βίτσα, πόσο περήφανοι είναι οι πρώην συνάδελφοί σας στο ελεγκτικό συνέδριο μετά τις αποφάσεις που πήρατε εναντίον τους, που αμφισβητήσατε τις αποφάσεις τους και υπερψηφίζατε ότι σας έλεγε ο κύριος Αποστολάκης και ενώ είχατε πλήρη επίγνωση των πράξεων σας;

Ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ελεγκτικός απέναντι σε κάθε δημοτική αρχή, τις παράνομες αυτές αποφάσεις τις είχαμε επισημάνει ως δημοτική παράταξη στην οικονομική επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο και δεν εισακούστηκαν.



 



Βίτσας από απόσπασμα απόφασης: ΟΕ 125/2022 με ημερομηνία 16-5-22 «Αν πάμε σε διαγωνισμό η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί ύστερα από οχτώ μήνες με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί ο οικισμός της Παλαίρου κατά την θερινή τουριστική περίοδο. Είναι μεγάλη δυσφήμιση για μια τουριστική περιοχή να μη λειτουργεί το παραλιακό μέτωπο»

Ποιοι δυσφημούν τελικά την Πάλαιρο κύριε Βίτσα μετά και από αυτό;

Και καθυστέρηση προέκυψε στο έργο, κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει από την αρχή  και θα  αναγκαστούν να δημοπρατήσουν το έργο, κάτι το οποίο αν είχε γίνει από αρχή θα είχε γίνει σχεδόν  το  μισό  έργο μέχρι σήμερα.

Τώρα, γιατί ήθελαν να γίνει με απευθείας ανάθεση οι δημότες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους …..





Για το Κύμα Αλλαγής

Κασόλας Θανάσης

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ