2022-11-26 15:26:24
Φωτογραφία για Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας  στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Κατούνας
Τον όμορφο και γραφικό συνοικισμό του Αγίου Νικολάου Κατούνας επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στην ιστορική γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας η Γερόντισσα Μαρία καλωσόρισε τον Μητροπολίτη με θερμούς λόγους, του ευχήθηκε υγεία και δύναμη στα αρχιερατικά του καθήκοντα και του προσέφερε μια εικόνα του προστάτου της Μονής, αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε, ότι από την αρχή της διακονίας του ξεκίνησε μια ιερή οδοιπορία να επισκεφθεί όλες τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεώς του, αφού τα Μοναστήρια για την Εκκλησία αποτελούν τον ένα από τους δύο πνευματικούς της πνεύμονες∙ ο άλλος είναι οι Ενορίες.

Εξέφρασε τη συγκίνησή του, γιατί λειτούργησε στο κατανυκτικό αυτό Καθολικό που μετρά τόσες εκατονταετίες ζωής και μαρτυρεί την ευλάβεια των κατοίκων της περιοχής που το ανέγειραν και το φροντίζουν
. Η περιοχή αυτή επίσης έχει την ιδιαιτερότητα ότι υποδέχθηκε και αγκάλιασε τους πρόσφυγες αδελφούς μας που έφτασαν εδώ από τον μαρτυρικό Πόντο. Και η μνήμη όλων των προσκυνητών πηγαίνει πίσω στις αλησμόνητες πατρίδες, την Ιωνία, τον Πόντο και την Καππαδοκία και θυμάται τον πολιτισμό και την παιδεία που δημιούργησαν εκεί οι πατέρες μας, αλλά και τους διωγμούς και τα μαρτύρια που υπέστησαν.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε και επαίνεσε την μοναχή Μαρία που ζει στην Ιερά Μονή και κρατά αναμμένο το καντήλι του αγίου Νικολάου, αλλά και όλους τους προσκυνητές που επισκέπτονται και στηρίζουν τη Μονή.

Μεταξύ των πιστών που εκκλησιάστηκαν ήταν ο Διοικητής του Α.Τ. Κατούνας κ. Δημήτρης Κόκκιος και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ακτίου –Βονίτσης.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/J8BThkysUvj29QwY9

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου

στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/1-4qtc9UOw86onhv8WwHdK6s_ZlMTIeUj/view?usp=sharing

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ