2022-11-28 11:48:25
Φωτογραφία για Συσκευασμένες σαλάτες: Μην τις ξαναπλένετε
Τα συσκευασμένα σε σακούλες προϊόντα έχουν ως στόχο να εξαλείψουν το κόψιμο, τη διαλογή και τον καθαρισμό δημοφιλών προϊόντων όπως το σπανάκι, το μαρούλι, το μείγμα σαλάτας, το μείγμα λαχανικών, τα καρότα και τα φασολάκια.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι όλα τα προϊόντα πρέπει να πλένονται, ειδικά όταν παρατηρούν τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ να ψεκάζουν τα λαχανικά. Στα παντοπωλεία, τα φρούτα και τα λαχανικά ψεκάζονται καθημερινά για να διατηρούνται φρέσκα και βρώσιμα. Συνήθως, ψεκάζεται απλό νερό στα προϊόντα για να τα διατηρήσουν υγρά, τα οποία, με τη σειρά τους, τα διατηρούν εμπορεύσιμα. Πολλοί πιστεύουν ότι ολόκληρος ο λόγος για τον οποίο ψεκάζονται τα λαχανικά στο παντοπωλείο είναι για να φαίνονται ελκυστικά ώστε να αγοράζονται και όχι για λόγους υγείας. Είναι ενδιαφέρον ότι, δεδομένου ότι τα προϊόντα συχνά τιμολογούνται ανάλογα με το βάρος τους, όταν το νερό προσκολλάται στα προϊόντα, τα κάνει πιο βαριά και τα καταστήματα κερδίζουν περισσότερα χρήματα.


Τι συμβαίνει στην περίπτωση των συσκευασμένων προϊόντων;

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων συμβουλεύει όλα τα προϊόντα που δεν είναι συσκευασμένα σε σακούλες να υποβάλλονται σε σχολαστικό ξέπλυμα με νερό για την απομάκρυνση τυχόν ρύπων και βακτηρίων. Για τα προϊόντα με χοντρή φλούδα, όπως τα αγγούρια και τα πεπόνια, συνιστούν να χρησιμοποιούμε μια βούρτσα για να τρίβουμε τα υπολείμματα, ώστε όταν κόβουμε το προϊόν να μην μεταφέρονται βακτήρια ή βρωμιά στη σάρκα που θα φάμε.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για προϊόντα σε σακούλες, έχουν διαφορετικές οδηγίες. Ο FDA λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να πλένεις τα προϊόντα σε σακούλες. Το σκεπτικό τους είναι ότι τα συσκευασμένα προϊόντα που αναγράφουν στη σακούλα ότι είναι προπλυμένα ή έτοιμα για κατανάλωση έχουν ήδη υποστεί τη διαδικασία πλύσης και θα πρέπει να θεωρούνται καθαρά. Υπάρχει επίσης μια μικρή πιθανότητα ότι το νέο πλύσιμο μπορεί να οδηγήσει σε περιττή έκθεση σε διασταυρούμενη μόλυνση, οπότε αν τα λαχανικά θεωρούνται ήδη ασφαλή για κατανάλωση, δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε ξανά. Συγκεκριμένα αν πλύνουμε ξανά υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν βακτήρια από τον νεροχύτη, τους πάγκους, τα ξύλα κοπής, το σκεύος που είναι ειδικό για στέγνωμα των φυλλωδών λαχανικών και άλλες επιφάνειες στην κουζίνα μας.

Τα κομμένα λαχανικά, πρέπει να τα τρώμε αμέσως

Σύμφωνα με την Cleveland Clinic, τα λαχανικά που είναι κομμένα μπορεί να χαλάσουν πιο γρήγορα. Μόλις εκτεθούν στο οξυγόνο, τα λαχανικά αρχίζουν να διασπώνται. Επίσης, χάνουν μεγάλο μέρος της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες και δεν είναι τόσο φρέσκα. Για το λόγο αυτό, τα συσκευασμένα προϊόντα πρέπει να καταναλώνονται σε 5-6 ημέρες για να μην αλλοιωθούν.

Ένας τρόπος για να καταλάβουμε αν ένα λαχανικό είναι έτοιμο να χαλάσει είναι να ψάξεις για λευκές κηλίδες, οι οποίες δείχνουν ότι έχει διαφύγει υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζει η διαδικασία διάσπασης και οι βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά μειώνονται γρήγορα.

Η συσκευασία των λαχανικών βοηθά τα προϊόντα να διατηρήσουν την υγρασία τους περισσότερο από ό,τι αν τα αφήνουμε χύμα στους κάδους του παντοπωλείου. Επιπλέον, τα προσυσκευασμένα τρόφιμα προσφέρονται για να μολυνθούν λιγότερο από τα χέρια τυχαίων αγοραστών. Όποιος έχει βρεθεί έστω και για λίγο στο διάδρομο με τα προϊόντα, θα διαπιστώσει ότι οι καταναλωτές πιέζουν και αρπάζουν τυχαία προϊόντα και στη συνέχεια τα βάζουν πίσω και δεν τα αγοράζουν, αφήνοντάς τα για τον επόμενο που θα τα αγοράσει.
πηγή themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ