2022-11-30 13:02:55
Φωτογραφία για Έκδοση ιστορικού βιβλίου από τον σιδηροδρομικό Χρήστο Γιαννακίδης
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης βιβλίου με την ιστορία της Νυμφόπετρας και ελπίζεται μέσα στο πρώτο 15νθημερο του Δεκεμβρίου να φτάσει στα χέρια των αναγνωστών του.

Το βιβλίο με τίτλο Μαρτυρίες: Από τον ξεριζωμό στην κατοχή και τον εμφύλιο είναι επιστέγασμα μια πολύχρονης προσπάθειας ανάδειξης γεγονότων και καταστάσεων που ήταν μέχρι σήμερα στην αφάνεια. 

Μπορεί τα γεγονότα που αναφέρονται στο βιβλίο να εστιάζονται σε βιώματα και μαρτυρίες των κατοίκων της Νυμφόπετρας, εν τούτοις καλύπτουν γεγονότα ευρύτερα της περιοχής. Οι κάτοικοι βρεθήκαν πολλές φόρες σε δρόμους μαρτυρίου. Ξεριζωμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες , φτάνουν στην Ελλάδα για να ζήσουν ξανά, νέους ξεριζωμούς, νέα ολοκαυτώματα και νέες τραγωδίες. Όπως γράφουμε και στο βιβλίο μας, αυτό το χωριό έπρεπε να συμπεριληφθεί στο κατάλογο των μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδος.

Για το πότε θα κυκλοφορήσει και από πού θα γίνει η παραλαβή θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. Να σημειώσουμε ότι λόγω έλλειψης χρηματοδότησης της έκδοσης, ο αριθμός των αντιτύπων είναι μικρός και ως εκ του θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. Η τιμή του έχει οριστεί στα 10 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι για κράτηση βιβλίου, μπορούν στείλουν το μήνυμά τους στη ηλεκτρονική διεύθυνση:

[email protected]

Χρήστος Γιαννακίδης

Εκδότης - Συγγραφέας

emvolimanea.blogspot.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ