2022-11-30 21:38:24
Φωτογραφία για Μοντέρνας αισθητικής τσιμεντένια τζάκια χωρίς επένδυση
Η πιο μοντέρνα εκδοχή επένδυσης για κάθε μορφής τζάκι είναι απλώς η ...μη επένδυση. Σε λευκό ή οποιαδήποτε άλλη απόχρωση η φυσική όψη του τσιμέντου δημιουργεί μια σύγχρονη αισθητική περισσότερο ταιριαστή σε μοντέρνας ή τουλάχιστον όχι κλασσικής διακόσμησης χώρους, σε σχέση με υλικά όπως πυρότουβλα, μάρμαρο ή πέτρες επένδυσης. 

Βεβαίως ένα τζάκι αυτής της μορφής μπορεί θαυμάσια να ενσωματωθεί και σε χώρους όχι ιδιαίτερα μοντέρνου αλλά πχ ρουστίκ, έθνικ ή και μπόχο ύφους, αφού και η γενικότερη διαμόρφωση και διακόσμηση του σημείου που βρίσκεται το τζάκι καθορίζουν την γενική του αισθητική. 

'

Η όψη - υφή του τσιμέντου μπορεί να είναι εντελώς λεία, κάτι που επιτυγχάνεται με επιμελημένο σπατουλάρισμα ή επίστρωση μικροτσιμέντου ή να διαθέτει μια ελαφρά "αγριάδα" που παραπέμπει σε βιομηχανικό στυλ και είναι περισσότερο ταιριαστή σε χώρους διαμορφωμένους εξ΄ολοκλήρου σε industrial ύφος. 


Και στις δύο περιπτώσεις το τσιμέντο μπορεί να χρωματιστεί εξ΄αρχής ή να βαφτεί εκ των υστέρων σε κάθε απόχρωση όπως και με την χρήση τεχνοτροπιών που δημιουργούν κατά τόπους χρωματικές ανομοιομορφίες. 

Και σε τζάκια αυτής της όψης μπορεί ασφαλώς να τοποθετηθεί ξύλο - διακοσμητικό ράφι. 

Τσιμεντένια τζάκια χωρίς εξωτερική επένδυση μπορούν να φιλοξενήσουν τόσο συμβατικές όσο και ενεργειακές εστίες κάθε τύπου, σχήματος και μεγέθους. 

Η τσιμεντένια κατασκευή μπορεί να καλύπτει μόνο την εστία περιμετρικά ή να εκτείνεται σε αρκετά μεγάλο ύψος, δημιουργώντας έτσι οπτικά έναν τοίχο που φιλοξενεί το τζάκι.

Η κατασκευή ενός τέτοιου "τοίχου" μπορεί και εκ των υστέρων να δημιουργηθεί, σε τζάκια με εξωτερική καμινάδα, με τσιμεντοσανίδες. 

Ένα "κουτί" στο κατάλληλο βάθος δημιουργείται περιμετρικά της εστίας με τσιμεντοσανίδες,  οι οποίες αφού συνενωθούν σοβατίζονται και βάφονται με την κλασσική διαδικασία. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ