2022-12-01 09:54:49
Φωτογραφία για Δεν το έχει με τη διεκδίκηση η Αιτωλοακαρνανία

 



Γιατί τόση αδράνεια γιατί σχεδόν έτοιμη μελέτη μέχρι το 28ο χιλιόμετρο της διαδρομής Αγρίνιο Άγιος Βλάσης, διερωτάται σε ανακοίνωση του το Συντονιστικό της επιτροπής κατοίκων και φορέων για το δρόμο «Αγρίνιο-Καρπενήσι».

Η απορία του συντονιστικού είναι εύλογη καθότι το συγκεκριμένο τμήμα θα μπορούσε αν υπήρχε η πολιτική βούληση να δημοπρατηθεί. Εξάλλου το Υπουργείο όλα τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπισε τον άξονα αυτόν, από το Πλατυγιάλι μέχρι τη Λαμία τμηματικά. Επιπλέον το συγκεκριμένο τμήμα δεν περιλαμβάνεται στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για τις μελέτες όλου αυτού του άξονα, ακριβώς επειδή για το εν λόγω κομμάτι οι μελέτες έχουν προχωρήσει από τα προηγούμενα χρόνια.

Το θέμα, λέει το Συντονιστικό, θα έπρεπε να είναι πρώτο στην ατζέντα των διεκδικήσεων της περιοχής μας

. Μόνο που η περιοχή μας και στο παρελθόν και τώρα έχει αποδείξει πως δυσκολεύεται να διεκδικήσει. Ας αναλογιστούμε μόνο ένα παράδειγμα από μία άλλη περιοχή της χώρας, τη Μαγνησία, και το πως αυτή διεκδικεί. Εκεί λοιπόν εδρεύει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν εδώ και κάποια χρόνια ένα σχέδιο αναδιάταξης, που προέβλεπε να μεταφερθούν οι πεζοναύτες κάπου στην Αττική, έτσι ώστε να βρίσκονται κοντά στα αρματαγωγά και αποβατικά πλοία του στόλου, πού βρίσκονται στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Οι τοπικοί παράγοντες και οι βουλευτές της περιοχής κατάφεραν όχι μόνο να ακυρώσουν μέχρι στιγμής αυτό το σχεδιασμό, αλλά να βάλουν στην ατζέντα την προοπτική να «μετακομίσουν» τα αρματαγωγά και τα αποβατικά πλοία του στόλου και να πάνε αυτά στο Βόλο να «συναντήσουν» τους πεζοναύτες. Φυσικά με ένα υπέρογκο κόστος για να δημιουργηθεί επί της ουσίας ένας νέος ναύσταθμος στο Βόλο. Το διακομματικό αυτό ρεζιλίκι… ξεκίνησε κατά την προεκλογική περίοδο του 2019, που οι αντιδράσεις των τοπικών παραγόντων «πάγωσαν» τη μεταφορά των πεζοναυτών και συνεχίστηκε τώρα με τα σχέδια για νέο ναύσταθμο στο Βόλο. Και να προσέξουμε βεβαίως τη διαφορά, γιατί εδώ μιλάμε όχι για την κατασκευή ενός δρόμου, μιας γέφυρας ή ενός σχολείου, μιλάμε για ένα θέμα με άλλη σοβαρότητα καθώς είμαστε μία χώρα που τελεί εδώ και δεκαετίες υπό καθεστώς casus belli.

Η εξαεδρική Μαγνησία λοιπόν έχει καταφέρει να επηρεάσει ακόμη και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η Αιτωλοακαρνανία περιμένει προεκλογικά να της πετάξουν κάποιο  «ψίχουλο» ή κάποιο «καθρεπτάκι».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ