2022-12-05 00:52:18
Φωτογραφία για 7 Τρόποι για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στεφάνια με φυσικά κλαδιά
Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια από φυσικά κλαδιά είναι από τις πιο εντυπωσιακές και εύκολες κατασκευές για στολισμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και μπορούν να δημιουργηθούν με διάφορους τρόπους ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζονται και τα πρόσθετα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά με την πρασινάδα.  

Κλασσικό Πράσινο - Κόκκινο

Ο πιο κλασσικός τύπος χριστουγεννιάτικου στεφανιού σε αποχρώσεις, θα το δημιουργήσετε με μικρά κλαδάκια από έλατο, τούγια, κυπαρίσσι κλπ. προσθέτοντας για χρώμα γκυ ή πυράκανθο και χρησιμοποιώντας για βάση τον μεταλλικό διπλό σκελετό που θα φτιάξετε από απλές μεταλλικές κρεμάστρες ή σύρμα. Δημιουργείστε δύο συρμάτινους κύκλους -ο ένας λίγο μικρότερης διαμέτρου από τον άλλο- και ενώστε τους ανά σημεία με μικρά κομμάτια σύρμα.

Κόψτε μικρά όλα τα πράσινα κλαδάκια που θα χρησιμοποιήσετε, περίπου 10-15 cm, και ξεκινείστε να τα δένετε πάνω στον πρώτο εξωτερικό κύκλο

. Κάντε ακριβώς το ίδιο με μια σειρά κλαδάκια που θα δέσετε στον εσωτερικό κύκλο του σκελετού ώστε το στεφάνι να αποκτήσει τον απαιτούμενο όγκο και να είναι "πλούσιο" και συμμετρικό σε όλα τα σημεία. Στο τέλος προσθέστε τα κλαδάκια γκυ ή πυράκανθου και κολλήστε αν θέλετε ανά σημεία με πιστόλι σιλικόνης μερικά κουκουνάρια. 



Μόνο ...Πράσινο 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα δημιουργήσετε στεφάνια μόνο με φυσικά πράσινα κλαδάκια από κάθε είδος κωνοφόρου. Έλατο, τούγια, κυπαρίσσι κλπ.

Διακοσμημένα μόνο με μια απλή κορδέλα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά ειδικά αν ο όγκος τους είναι αρκετά μεγάλος, χωρίς καθόλου κενά. 



Για επιτραπέζια χρήση με βαριά πρόσθετα στοιχεία 

Στεφάνια με πρόσθετα φυσικά στοιχεία μεγάλου βάρους πχ πορτοκάλια, μήλα, ρόδια κλπ. κατάλληλα κυρίως για επιτραπέζιες διακοσμήσεις όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή με ένα κερί - γυάλινο βάζο κλπ. στο κέντρο.

Ο καταλληλότερος σκελετός για τέτοιες κατασκευές είναι το φελιζόλ πάνω στο οποίο θα δέσετε τα πράσινα κλαδάκια που θα χρησιμοποιήσετε και θα κολλήσετε με πιστόλι σιλικόνης όλα τα υπόλοιπα στοιχεία. 



Σε σχήμα Αστεριού - Χιονονιφάδας 

Πολύ εντυπωσιακά στεφάνια, κυρίως για στολισμό πόρτας, που δεν απαιτούν χρήση σκελετού βάσης. 

Χρησιμοποιείστε 6 κλαδιά έλατου στο ίδιο μήκος με όσο πιο συμμετρικό ομοιόμορφο σχήμα και δέστε τα μεταξύ τους στο κέντρο με σύρμα, με τρόπο που το κάθε κλαδί να απέχει μερικά εκατοστά από το διπλανό του.

Δέστε στο κέντρο της κατασκευής μερικά ακόμη μικρά κλαδάκια ή κολλήστε μερικά κουκουνάρια. 



Με Κλαδιά και Μπάλες   

Επίσης κλασσικός και πολύ εντυπωσιακός τύπος χριστουγεννιάτικου στεφανιού που μπορεί να δημιουργηθεί γεμίζοντας έναν σκελετό από σύρμα ή φελιζόλ με κλαδιά από έλατο, πεύκο, κυπαρίσσι, τούγια κλπ. πάνω στα οποία ανά σημεία θα κολλήσετε με πιστόλι σιλικόνης χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Και τα στεφάνια αυτής της μορφής είναι το ίδιο όμορφα και κρεμαστά αλλά και για χρήση σε επιτραπέζιες διακοσμήσεις. 



Με Ξύλινο σκελετό και λίγα φυσικά στοιχεία 

Εντυπωσιακής όψης στεφάνια δημιουργημένα πάνω σε φυσικό ξύλινο σκελετό από λυγαριά, κληματόβεργες κλπ  που δεν θα καλύψετε πλήρως.

Ανάλογα με την χρήση του στεφανιού μπορείτε να γεμίσετε πλούσια το κάτω μέρος του ή να προσθέσετε μεγάλα κουκουνάρια και λιγοστά ποράσινα κλαδιά που εύκολα όταν αρχίσουν να ξεραίνονται μπορούν να αντικατασταθούν, γι΄αυτό και ο συγκεκριμένος τύπος στεφανιού είναι κατάλληλος για σημεία όπως πχ το τζάκι ή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πιο "ευαίσθητα" είδη πράσινων κλαδιών που δεν έχουν την αντοχή των κωνοφόρων.  



Με κλαδιά ...Ελιάς 

Στολισμένα μόνο με μια σειρά led μπαταρίας είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Η φυσική διχρωμία του πράσινου τους δίνει πολύ όμορφη όψη, τα δε κλαδιά της ελιάς διαθέτουν μια σχετική ευλυγισία έτσι και τα στεφάνια αυτά μπορούν να δημιουργηθούν χωρίς χρήση σκελετού-βάσης, απλώς δένοντας τα κλαδιά σε κυκλικό σχηματισμό με σπάγγο ή λεπτό σύρμα. 



Προσθέτοντας κλαδάκια Ψευδοπιπεριάς, Πυράκανθου, Ναντίνας ή Ου θα δώσετε σε ένα στεφάνι από κλαδιά ελιάς εντονότερη χριστουγεννιάτικη όψη. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ